Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012

(Corespondenta) Autoritatile sârbe obliga Protopopiatul BOR "Dacia Ripensis" sa demoleze clopotnita din Malainita


Negotin, 17 dec - Trimisul special al AGERPRES, Florian Copcea transmite: Protopopiatul Bisericii Ortodoxe Romane (BOR) "Dacia Ripensis" din Serbia de Nord-Est a primit, vineri, o somatie din partea primariei Negotin prin care este obligat sa demoleze clopotnita ridicata la biserica ortodoxa romana din Malainita.
Motivul invocat de autoritatile publice locale consta in faptul ca pentru ridicarea acestui edificiu Protopopiatul "Dacia Ripensis" nu a obtinut autorizatiile de constructie necesare.
In urma deciziei autoritatilor din Serbia, preotul Boian Alexandrovici, vicar al Episcopiei "Dacia Felix" din Republica Serbia, ctitor al primei biserici ortodoxe romane in Malainita in 2004 (cu Hramul Sf. Arhangheli Mihail si Gavril), si-a exprimat revolta si a anuntat ca nu va demola acest insemn al BOR din regiunile istorice Timoc, Morava si sudul Dunarii.
Potrivit unor surse de la Primaria Negotin, pentru refuzul de a duce la indeplinire decizia respectiva, parintele Boian Alexandrovici risca inchisoarea.
In zonele precizate, in 145 sate romanesti si alte 48 cu populatie mixta traiesc aproximativ 300.000 de romani vlahi.AGERPRES

Bookmark and Share
Tipareste acest articol
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page