Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012

Basescu: La nivel european saracia este un fenomen în crestere care nu se întâmpla numai în România


Bruxelles, 17 dec - Trimisul special al AGERPRES, Mirela Barbulescu, transmite: Presedintele Traian Basescu a declarat vineri, la Bruxelles, ca una dintre constatarile Consiliului European de iarna a vizat cresterea saraciei.
''Ne-am obisnuit sa spunem despre noi ca suntem saracii Europei, ceea ce nu este neadevarat. Insa, la nivel european, saracia este un fenomen in crestere si care nu se intampla numai in Romania. Cresterea saraciei este un fenomen generalizat. Sigur, la noi salariile sunt foarte mici, comparativ cu Grecia, spre exemplu, dar un grec care are un salariu de 1.000 de euro plateste 600-700 chirie pe un apartament cu doua camere. In Romania, 90% suntem proprietari'', a precizat seful statului.
Basescu a mai spus ca una dintre constatarile Consiliului European de iarna a fost tocmai nivelul crescut al saraciei care nu vizeaza doar Romania sau Bulgaria.
''De aceea, cand spun de cresterea saraciei - si a fost o constatare a Consiliului - ea nu vizeaza strict Romania si Bulgaria, cum ne-am obisnuit sa spunem despre noi, vizeaza toate statele UE'', a adaugat presedintele.
Basescu a mai precizat ca la Consiliul European s-a discutat si despre faptul ca trebuie analizate consecintele sociale ale crizei in fiecare stat membru. AGERPRES

Bookmark and Share
Tipareste acest articol
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page