Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012

Victor Ponta: Decizia finala este ca UDMR sa nu participe la guvernare


Uniunea Democrata Maghiara din Romania nu va face parte din viitorul guvern, a declarat luni, premierul desemnat Victor Ponta, presedintele PSD si copresedinte al USL, dupa o serie de discutii ale liderilor Uniunii Social Liberale cu reprezentantii UDMR.
"Decizia finala este UDMR-ul sa nu faca parte din Guvern", a spus Ponta, la Palatul Parlamentului, intr-o declaratie sustinuta alaturi de presedintele PNL, Crin Antonescu, copresedinte al USL.
Premierul desemnat a aratat ca USL doreste in continuare sa aiba un dialog cu UDMR in privinta revizuirii Constitutiei, modificarii sistemului electoral, reorganizarii administrativ-teritoriale.
"Eu imi mentin decizia, ca prim-ministru si ca lider politic, de asemenea Uniunea Social Liberala isi reafirma aceasta decizie, sa pastreze un dialog cu UDMR, care este singurul reprezentant politic al minoritatii maghiare, in toate schimbarile pe care dorim sa le facem referitoare la Constitutia Romaniei, sistemul electoral, la drepturile si libertatile fundamentale ale minoritatilor si la descentralizarea si dezvoltarea regionala", a precizat Victor Ponta. AGERPRES

Bookmark and Share
Tipareste acest articol
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page