Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012

Titus Corlatean: Prezenta la vot în Diaspora - rezonabila


Bucuresti, 11 dec /Agerpres/ - Ministrul Afacerilor Externe, Titus Corlatean, a declarat marti ca prezenta la vot a romanilor din Diaspora a fost una "rezonabila" si ca isi doreste, in cazul in care va ocupa aceeasi functie in noul Guvern, ca MAE sa "performeze mai profesionist".
"tinand cont de faptul ca am organizat votul intr-un numar important, mare, de sectii de votare - 306, as spune ca este o prezenta buna, rezonabila. Este o prezenta care, in orice caz, se incadreaza in limita obisnuita a prezentei la vot in strainatate care constant a variat intre 60.000 - 100.000, 150.000 la momentul alegerile prezidentiale, turul doi, dar acolo a fost o incarcatura cu totul speciala. Deci, a fost o prezenta buna care inca o data spunem ca exista un anumit grad de implicare pe care, insa, dorim sa-l dezvoltam", a afirmat ministrul de Externe, intrebat cu privire la prezenta la alegerile parlamentare a romanilor din strainatate.
Corlatean a adaugat ca exista mult mai multi romani care traiesc in strainatate, opinand ca gradul lor de informare poate ar trebui sa fie sprijinit prin activitatea partidelor politice din Romania, de o maniera mai consistenta.
Cat priveste obiectivele pe care MAE ar trebui sa le aiba in 2013, daca va ramane ministru de Externe, Corlatean a punctat ca ar vrea ca institutia sa performeze "mai profesionist".
"Imi doresc ca MAE, o institutie care trebuie sa ramana de elita in administratia romaneasca, sa performeze mai profesionist, sa exista o dinamica mult mai substantiala, pentru ca interesele Romaniei trebuie sustinute intr-o perioada de criza economica mondiala, intr-o perioada de reasezari ale centrelor de putere. Trebuie sustinute printr-o diplomatie profesionista si activa. Cred eu exista o echipa profesionista in MAE care isi va face treaba", a spus Corlatean.
Ministrul de Externe a participat marti la conferinta de incheiere a programului "MAE 150 de ani de diplomatie". AGERPRES

Bookmark and Share
Tipareste acest articol
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page