Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012

Premierul Ponta îl îndeamna pe Basescu la reconciliere, în numele stabilitatii politice si financiare /Kommersant/


Bucuresti, 11 dec /Agerpres/ - Alegerile parlamentare din Romania au fost castigate in mod detasat de Uniunea Social-Liberala /USL/ a premierului Victor Ponta. Invingatorul l-a indemnat deja la reconciliere pe 'adversarul sau inveterat', presedintele tarii Traian Basescu. Astazi Romania are foarte mare nevoie de stabilitate politica, fara de care tara ar putea sa nu primeasca urmatoarea transa de mai multe miliarde din partea UE pentru redresarea economiei, noteaza, luni, cotidianul rus Kommersant.
Relatiile dintre premierul si presedintele Romaniei au fost tensionate de la bun inceput, cand in luna mai Victor Ponta a devenit premier. Potrivit Kommersant, presedintele si premierul vedeau in mod diferit caile pentru scoaterea tarii din criza economica. In iulie, premierul si echipa sa au incercat sa-l inlature de la putere pe Basescu, insa ideea a esuat.
Disputele interminabile de la varful puterii din Romania starnesc o serioasa ingrijorare la Bruxelles. Romania ramane unul dintre cei mai saraci membri ai Uniunii Europene. Incepand din 2008, tara a primit 25 de miliarde de euro pentru salvarea economiei nationale, insa acest lucru nu a avut prea mare efect. In special din cauza nivelului ridicat de coruptie din Romania, subliniaza cotidianul rus.
Astazi, salariul mediu este in Romania de circa 350 de euro. Drept urmare, tara, cu o populatie de circa 20 de milioane de locuitori, a fost parasita de circa 3 milioane de romani in cautarea unor castiguri rezonabile.
Victor Ponta l-a indemnat deja pe presedintele Basescu sa puna capat adversitatii. 'Romania are nevoie de stabilitate politica', a declarat Ponta. Acest apel la reconciliere se explica prin presiunile din partea UE, care a dat de inteles ca, in cazul in care confruntarea dintre presedintele si premierul Romaniei va continua, este putin probabil ca tara sa primeasca ajutorul financiar atat de necesar.AGERPRES

Bookmark and Share
Tipareste acest articol
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page