Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012

Guvernul României câstiga cu usurinta alegerile parlamentare (presa)


Bucuresti, 11 dec /Agerpres/ - Guvernul Romaniei a ajuns la victorie in alegerile parlamentare, dupa cum au aratat luni rezultatele aproape finale, dar este incert daca victoria convingatoare ar aduce stabilitate si ar dezamorsa o rivalitate politica ranchiunoasa intre doi lideri de varf ai tarii, comenteaza Associated Press.
Multi romani sunt satui de lupta pentru putere dintre Basescu si Ponta si doresc cu disperare un rastimp de liniste politica dupa o perioada framantata. tara a avut trei prim-ministri si guverne anul acesta si a indurat proteste uriase impotriva masurilor de austeritate impuse in schimbul unui ajutor de 20 de miliarde de euro pentru salvarea economiei in prabusire.
Conflictul politic necontenit ar putea afecta reputatia Romaniei ca democratie functionala in strainatate si ar putea crea o atmosfera de instabilitate care ar descuraja investitiile straine atat de necesare, estimeaza agentia citata.
Basescu nu a facut nicio declaratie dupa alegeri, iar luni a fost in Norvegia, alaturi de alti lideri din Uniunea Europeana, pentru a primi Premiul Nobel pentru Pace pe 2012 acordat blocului european pentru promovarea pacii pe un continent devastat de razboi, mai noteaza AP.
Intr-un comentariu despre alegerile parlamentare din Romania publicat luni, BBC este, la randul sau, de parere ca disputa politica pare adesea sa aiba mai mult de-a face cu vanitatea principalilor actori decat cu diferente de politica reale. Antagonismul lor a insemnat ca procesul politic de luare a deciziilor a fost in unele momente paralizat.AGERPRES

Bookmark and Share
Tipareste acest articol
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page