Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012

MAE: Ambasada României la Damasc si-a restrâns activitatea si a redus personalul


Bucuresti, 10 dec /Agerpres/ - Deteriorarea semnificativa a securitatii, inclusiv in zone centrale din capitala siriana, a condus la necesitatea restrangerii activitatii Ambasadei Romaniei la Damasc si la reducerea personalului diplomatic, informeaza un comunicat al Ministerului Afacerilor Externe (MAE) remis duminica AGERPRES.
MAE analizeaza in permanenta situatia de securitate din Republica Araba Siriana, inclusiv din perspectiva evaluarii riscurilor mentinerii Ambasadei Romaniei la Damasc functionale, la o capacitate care sa-i permita sa continue sa acorde sprijin specific cetatenilor romani aflati inca pe teritoriul acestui stat.
Potrivit sursei citate, incepand cu data de 7 decembrie, din ratiuni de securitate, MAE a redus la minimum personalul diplomatic din cadrul Ambasadei Romaniei la Damasc. "Cea mai mare parte a personalului, inclusiv ambasadorul, a fost relocat la Beirut, in Republica Libaneza, de unde va continua monitorizarea situatiei din Siria si, in caz de necesitate, acordarea sprijinului consular necesar", se arata in comunicat.
Ministerul Afacerilor Externe reitereaza apelul catre cetatenii romani sa paraseasca cat mai curand posibil teritoriul sirian prin mijloacele comerciale de transport inca operationale. MAE reaminteste ca in cadrul Departamentului Consular functioneaza o linie telefonica +40.21.319.21.37 la care cetatenii romani afectati de actuala situatie din Siria pot suna la orice ora, pentru asistenta si informatii consulare. AGERPRES

Bookmark and Share
Tipareste acest articol
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page