Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012

EXCLUSIV

Tovaras cu mai multi infractori romani din America,

Partenerul de afaceri al deputatului PD-L Lubanovici, legat de FBI

Andrei Badin

Deputatul PD-L, Mircea Lubanovici, ales in Colegiul SUA-Canada are noi probleme. Dupa ce a fost sustinut pentru alegerea in Parlamentul Romaniei de un roman acuzat de FBI, acum un nou scandal iese la iveala. Partenerul sau de afaceri, Beniamin Lucescu, este acuzat tot de FBI de escrocherie si fals.

Impreuna cu Lucescu, Lubanovici are un ziar, Romanian Times, care apare la Portland (Oregon), dar si o asociatie, Romanian American Society, unde deputatul este presedinte, dar sunt implicati si in afaceri cu produse textile. Lucescu a mai avut probleme cu autoritatile americane de mai multe ori in ultimii ani. Consilier Stiinte Politice si Istoria Comunismului al ziarului Roman Times este prof. dr. Vladimir Tismaneanu, autorul Raportului in baza caruia presedintele Traian Basescu a condamnat comunismul. Tismaneanu este de altfel si membru al Institutului de Studii Populare al PD-L.

TATICUL IMPRUMUTURILOR

Jurnalistul american de origine romana, Dan Leontescu, editor al ziarului Romanian Echo din Portalnd, ne-a spus ca Benjamin "Beny" Lucescu, "taticul" imprumuturilor pentru case in comunitatea romano-americana din Oregon, a fost "saltat" zilele acestea in cadrul unei anchete derulate de FBI pe parcursul ultimilor 5 ani. Benjamin Lucian Lucescu din Portland, multimilionar in dolari, este – alaturi de Joel D. Surprenant si Michael Duc Han – invinuit oficial de catre autoritatile federale americane pentru frauda si alte nereguli in procesarea actelor la solicitarea imprumuturilor bancare. Un juriu federal il acuza pe Beny Lucescu de fals si escrocherie.

ANCHETA A INCEPUT IN 2004

Ancheta FBI s-a derulat in intervalul 2004-2007, la compania de mortgage infiintata de Beny Lucescu – American Capital Mortgage Corp., ce activa in Gresham, apoi in Portland. "Cazul de la Portland OR devine astfel un "cap de pod" in lupta pentru eliminarea mafiei imprumuturilor bancare, dupa ce astfel de cazuri numite "toxic mortgages" au devastat economia din mai multe state americane, pe parcursul ultimilor ani. Nu putine sunt vocile care spun ca astfel de imprumuturi defectuoase au stat la baza declansarii crizei economice pe piata financiara de capital din SUA, si, mai apoi, la nivel international", ne spune jurnalistul Dan Leontescu.

PUSCARIE, AMENDA SI CHIAR CONFISCAREA AVERII

Dan Leontescu ne precizeaza ca daca Lucescu si complicii lui vor fi gasiti vinovati, judecatorii ar putea ordona ani buni de puscarie, cat si amenzi uriase, putandu-se merge pana la confiscarea averilor. Beny Lucescu detine proprietati imobiliare in Portland estimate la cateva milioane de dolari. Pe parcursul anchetei, in anii trecuti, conturile companiei sale au fost blocate. Beny Lucescu a emigrat acum 15 ani in Statele Unite ale Americii. Sprijinit de Neculai "Nicky" Pop si fratii de la Biserica penticostala, a infiintat compania de mortgage, care, ani de-a randul a furnizat imprumuturi pentru romanii din comunitatea locala dar nu numai.

LUBANOVICI, LOBBY PENTRU UN TRAFICANT

Jurnalul National a dezvaluit si alte legaturi primejdioase ale deputatului PD-L, Mircea Lubanovici. Este vorba de Iosif Caza, care a fost acuzat si este judecat pentru trafic cu persoane din Romania. Anul acesta cu cateva zile inainte de inceperea procesului lui Caza, Lubanovici l-a vizitat la Sacramento si i-a multumit public pentru sprijinul acordat in alegeri. Caza i-a acordat lui Lubanovici sprijin pentru alegerea ca deputat printr-o organizatie pe care o conduce si al carei consilier este Adrian Tarau, un personaj implicat in numeroase afaceri in Romania in urma carora a fugit in Statele Unite ale Americii.

INTREBARI

Mircea Lubanovici, ales deputat pentru colegiul America de Nord si Australia, este puternic contestat in emigratia romaneasca. Jurnalistul Dan Leontescu sugereaza ca alegerea acestuia ar fi avut loc prin frauda electorala. "Un subiect de ancheta penala, care ar trebui sa faca obiectul unei anchete din partea autoritatilor de la Bucuresti. Sectia de votare de la Portland a fost organizata chiar de Lubanovici, la amicul si prietenul lui, fratele Cornel Onufrei, in chiar sediul sau de agent de asigurari. Si asta nu e tot: presedintele aceleiasi sectii de votare a fost fratele Nelu Ciorba, care este chiar directorul buletinului Romanian Times, condus de Lubanovici Mircea. Deci, toate parghiile le-au apartinut. Asteptam acum ancheta autoritatilor, iar pana atunci mai pun o singura intrebare: pot 1.651 de voturi fratesti sa-i dea dreptul acestui fotograf-frizer sa manance banii si imaginea Romaniei in calitate de deputat?", spune Dan Leontescu. El spune ca va trimite o cerere Parlamentului Romaniei pentru a analiza legaturile deputatului Lubanovici cu doua persoane acuzate de FBI.

Bookmark and Share
Tipareste acest articol
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page