Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012

Seful SIE, Teodor Melescanu, decorat de seful statului cu Ordinul National `Steaua României` în grad de Cavaler


Bucuresti, 3 dec /Agerpres/ - Presedintele Traian Basescu a acordat joi Ordinul National ''Steaua Romaniei'' in grad de Cavaler directorului Serviciului de Informatii Externe, Teodor-Viorel Melescanu.
Potrivit Administratiei Prezidentiale, propunerea de decorare a sefului SIE a fost facuta de presedinte, ''in semn de inalta apreciere pentru rezultatele remarcabile obtinute de-a lungul intregii sale cariere in slujba statului roman, contribuind, pe aceasta cale, la atingerea obiectivelor de politica externa ale tarii noastre, la desfasurarea in conditii optime a reformarii institutiilor cu atributii in domeniul sigurantei nationale, precum si la sporirea capacitatii de reactie in cadrul comunitatii informative nationale si euroatlantice''.
Totodata, seful statului a acordat Ordinul ''Meritul Diplomatic'' in grad de Mare Ofiter lui Andreas D. Mavroyiannis, ministru adjunct pentru afaceri europene pe langa presedintele Republicii Cipru, ''in semn de apreciere pentru sprijinul acordat, in calitate de coordonator al Presedintiei cipriote a Consiliului Uniunii Europene, in directia atingerii obiectivelor de pe agenda europeana a tarii noastre, pentru eforturile depuse in vederea consolidarii cooperarii dintre Romania si Republica Cipru''. Propunerea de decorare a fost facuta de ministrul Afacerilor Externe.
Traian Basescu l-a mai decorat cu Ordinul National ''Serviciul Credincios'' in grad de Ofiter pe Lucian Glass, presedinte al Ligii Asociatiilor Romanilor din Germania, ''in semn de inalta apreciere pentru eforturile de durata depuse in vederea pastrarii identitatii culturale romanesti si a strangerii legaturilor dintre cetatenii germani originari din Romania, pentru promovarea schimburilor culturale romano-germane si imbunatatirea imaginii tarii noastre peste hotare''. Propunerea de decorare a venit din partea presedintelui Traian Basescu. AGERPRES
ID: 2893537; Data: 2012-12-03 17:43:06; Redactori: suz/suz
Bookmark and Share
Tipareste acest articol
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page