Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012

(Corespondenta) România se pronunta pentru semnarea Acordului de asociere UE-Ucraina cât de curând `situatia o va permite`


Bruxelles, 4 dec - Corespondentul Agerpres, Florin Stefan, transmite: Romania ramane un ferm sustinator al continuarii angajamentului Ucrainei fata de Uniunea Europeana (UE), al promovarii valorilor europene, reformelor si scopurilor asocierii politice si integrarii economice a tarii in UE, informeaza un comunicat dat publicitatii luni la Bruxelles de Reprezentanta permanenta a Romaniei pe langa UE, la solicitarea presei ucrainene.
'In calitate de stat membru UE, Romania a sustinut mereu aspiratiile europene ale Ucrainei si alegerea sa europeana. In acest context, Romania incurajeaza autoritatile ucrainene sa aprofundeze angajamentele lor proeuropene si asteapta ca Ucraina sa-si continue eforturile de a ameliora standardele democratiei, statul de drept si respectarea drepturilor omului', se mentioneaza in comunicatul citat.
'In consecinta, Romania crede ca semnarea Acordului de asociere, cat de curand situatia o va permite, va fi in interesul atat al autoritatilor de la Kiev, cat si al UE', se mai afirma in comunicatul Reprezentantei permanente a Romaniei la UE.
Ucraina se afla in prezent intr-o perioada de tranzitie de autoritate, dupa ce presedintele Ucrainei, Viktor Ianukovici, a acceptat luni demisia guvernului condus de premierul Mykola Azarov, care va continua insa sa activeze pana cand un nou cabinet de ministri va fi votat de parlament, insa nu mai mult de 60 de zile.
Initial, Ianukovici a acceptat cererea de retragere din functie a premierului, ceea ce a atras automat demisia intregului cabinet de ministri. Mai multi ministri din actualul executiv, inclusiv premierul Mykola Azarov, au fost alesi in parlament in urma recentelor alegeri legislative din 28 octombrie, ceea ce si explica necesitatea unui nou executiv.
Daca va dori, presedintele ucrainean are posibilitatea de a-l desemna din nou pe Mykola Azarov la conducerea guvernului si de a-i repune in functie pe cativa ministri. Potrivit presei de la Kiev, pana la formarea noului guvern, atributiile de prim-ministru vor fi exercitate de actualul prim-vicepremier Valeri Horoskovski.AGERPRES

Bookmark and Share
Tipareste acest articol
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page