Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012

Mesajul Consulului General al Romaniei la Los Angeles, rostit cu ocazia ZIlei Nationale a RomanieiExcelentele Voastre,
Doamnelor si Domnilor,
Frati Romani

Cu ocazia zilei de 1 Decembrie, Ziua Nationala a romanilor de acasa si de pretutindeni - doresc ca natiunea noastra sa aiba puterea si viziunea sa creada intr-un viitor national. Recomand ca toti romanii, indiferent unde s-ar afla, sa nu uite de tara lor, Romania. Expertizele si contributia romanilor sunt apreciate in toata lumea.
Contributia noastra in proiectul Euro-Atlantic a dovedit ca tara noastra este un partener de nadejde la nivel international si rolul pe care noi il jucam in Uniunea Europeana si NATO a devenit mai important si de neinlocuit.
Ca natiune, este credinta si dorita mea sa avem intelepciunea de a sta uniti in jurul idealului national si ca acest ideal va continua sa ne inspire zi de zi, facand sa fim mandri de fratii si surorile noastre de pretutindeni.
Vreau sa ma folosesc de aceasta ocazie nu numai a sarbatori, dar si a reflecta la insemnatatea actului istoric, la Marea Unificare a Romanilor ce a avut loc acum 94 de ani. Totul a fost posibil datorita tariei si crezului comun care in final a schimbat destinul unei intregi populatii. Doresc fiecarui dintre noi sa poarte in suflet mandria de a fi roman.
Asa cum au facut acum 94 de ani, eu astazi cred in solidaritate si unitate nationala, - aceasta este singura forta care poate genera energii creative si pozitive                  implinind obligatiile si visele noastre.
O Romanei sanatoasa, puternica si prospera se poate realiza numai daca romanii de pretutindeni vor incerca sa se uneasca.

Dr. Ovidiu Grecea,
Consul General interimar

Bookmark and Share
Tipareste acest articol
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page