Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012

Basescu: Nu am datorii fata de nimeni, liderii europeni si de peste ocean nu m-au sustinut pe mine, ci statul de drept


Bucuresti, 21 nov /Agerpres/ - Presedintele Traian Basescu a declarat marti ca nu are datorii fata de nimeni si ca liderii europeni si de peste ocean au sustinut statul de drept din Romania, si nu pe el.
"As vrea sa mai fac o mentiune. In spatiul public se vehiculeaza ideea ca presedintele are datorii la cei care l-au sustinut candva. Este o dezinformare ticaloasa. Nu am nicio datorie fata de nimeni, pentru ca nimeni nu l-a sustinut pe Traian Basescu, ci cei care l-au sustinut - fie ca au fost de stanga, de dreapta, in Europa, de peste ocean - au sustinut statul de drept din Romania, nu pe Traian Basescu. Statul de drept a fost sustinut si atacurile, blocarea CCR, suspendarea fara respectarea unor norme elementare, incercarile de a modifica Legea referendumului, suspendarea Avocatului Poporului, punerea sub control a Monitorului Oficial, toate acestea au dat semnale puternice ca Guvernul nu ar fi pregatit sa respecte statul de drept si propria Constitutie si aceasta este explicatia pentru care liderii europeni, de peste ocean au reactionat, nu pentru Traian Basescu", a declarat Traian Basescu la Palatul Cotroceni.
El a amintit ca in 2007, cand a avut loc o alta suspendare a sa din functie, nu a fost nicio reactie, aratand ca la acea data au fost urmate procedurile, s-a respectat legea si nu s-au modificat legile prin OUG.
"Usor cu afirmatia ca a fost aparat Basescu si are plati de facut. si daca as fi fost aparat eu, as fi considerat ca nu am nimic de platit nimanui, pentru ca eu am o singura misiune: sa apar interesele Romaniei in context european, si nicidecum printr-un nationalism fara sustinere si care ne elimina usor, usor din randul statelor credibile a fi parte a unei Europe unite convergente. Singura mea obligatie este sa apar interesele Romaniei in context european in lumina tratatelor, in litera si spiritul lor", a sustinut presedintele. AGERPRES
Bookmark and Share
Tipareste acest articol
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page