Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012

MAE a organizat o operatiune de evacuare a 38 de cetateni români si membri de familie din Fâsia Gaza; 24 au revenit în tara


Bucuresti, 21 nov /Agerpres/ - Celula de criza din cadrul Ministerului Afacerilor Externe (MAE) a organizat si derulat operatiunea de evacuare voluntara a unui grup format din 38 de cetateni romani si membri de familie din Fasia Gaza, prin punctul de trecere a frontierei Rafah, catre Republica Araba Egipt, potrivit unui comunicat remis miercuri AGERPRERS.
MAE arata ca grupul de romani este format in majoritate din femei si copii, precizand ca evacuarea a avut loc in contextul recentelor violente din Fasia Gaza si Israel.
Conform sursei citate, evacuarea cetatenilor romani din Fasia Gaza a fost organizata de Oficiul de Reprezentare a Romaniei la Ramallah, cu sprijinul agentiilor specializate ale ONU din regiune.
Cetatenii romani au fost preluati de la punctul de trecere a frontierei Rafah de o echipa consulara mobila constituita la Ambasada Romaniei la Cairo. Romanilor evacuati le-au fost asigurate mijloacele de transport pana la Cairo, asistenta medicala de specialitate, medicamente, alimente, precum si produse de stricta necesitate. Pe traseul Rafah - Cairo, securitatea transportului cetatenilor romani a fost asigurata cu sprijinul autoritatilor egiptene.
Echipa consulara a intreprins demersurile care se impuneau pentru emiterea, in regim de urgenta, a documentelor de calatorie necesare cetatenilor romani si membrilor lor de familie, pentru intrarea acestora in Egipt si continuarea deplasarii catre Romania.
Ministerul Afacerilor Externe a asigurat pentru 24 de romani care au dorit sa revina in tara conditiile de repatriere catre Bucuresti, cu sprijinul companiei aeriene Tarom. Toate costurile operatiunii au fost suportate din fondul special aflat la dispozitia ministrului Afacerilor Externe, alocat prin Legea bugetului.
Oficiul de Reprezentare a Romaniei la Ramallah mentine un dialog permanent cu cetatenii romani care nu au dorit sa paraseasca zona in cadrul acestei operatiuni.
Ministerul Afacerilor Externe le recomanda cetatenilor romani din zona care nu si-au inregistrat inca prezenta la Oficiul de Reprezentare a Romaniei la Ramallah sa contacteze aceasta misiune diplomatica pentru a transmite propriile coordonate, precum si pe cele ale rudelor, astfel incat in eventualitatea unei situatii de urgenta sa poata beneficia, la cerere, de asistenta statului roman.
Ministerul Afacerilor Externe mentine prezenta in zona a unor echipe mobile.
Cei afectati de actuala situatie din Fasia Gaza pot contacta la orice ora: Departamentul Consular din MAE, tel. +40213192137, e-mail: drco@mae.ro; Oficiul de Reprezentare a Romaniei la Ramallah, tel. +97222401025, +972543386425, +972549209152; e-mail: romofficeramallah@gmail.com; Ambasada Romaniei la Tel Aviv, tel. +972545643279, e-mail: office_romania@bezeqint.net. AGERPRES

Bookmark and Share
Tipareste acest articol
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page