Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012

Pascal Bruckner se va întâlni cu studentii clujeni, la UBB, si cu publicul, la Libraria Carturesti


Bucuresti, 20 nov /Agerpres/ - Libraria Carturesti va sarbatori, joi, 12 ani de existenta alaturi de scriitorul francez Pascal Bruckner, publicul fiind asteptat, la intalnirea cu prestigiosul oaspete, cu traditionalul ceai cu arome si prajituri de casa, dar si cu o reducere speciala de 10% la toate cartile din oferta.
Discutiile publicului clujean cu scriitorul si eseistul Pascal Bruckner vor fi moderate de Alexandra Ionel si vor fi urmate de o sesiune de autografe.
Tot joi, Pascal Bruckner va fi oaspetele studentilor de la Facultatea de Litere si de la Facultatea de Studii Europene ale Universitatii Babes-Bolyai (UBB).
Scriitorul francez revine in Romania pentru a lansa la Targul de carte "Gaudeamus" de la Bucuresti - care se va desfasura intre 21 si 25 noiembrie - prima traducere in limba romana a cartii sale "Fanatismul Apocalipsei". A vizitat Romania in 2011, cand a relansat, la Bucuresti, volumul "Luni de fiere".
Romancier si eseist, Pascal Bruckner s-a nascut la Paris, in 1948, intr-o familie protestanta. si-a petrecut copilaria in Austria, Elvetia si Franta. A urmat studii secundare la Lyon, in ordinul iezuitilor, si universitare la Paris. Intre 1986 si 1995 a fost profesor invitat la universitatile americane din San Diego (California) si New York. Din 1990 pana in 1994 a fost conferentiar la Institutul de Studii Politice din Paris. Este redactor la cunoscuta editura pariziana "Grasset" si colaborator permanent la "Nouvel Observateur". A fost un critic acerb al politicii lui Slobodan Milosevici in fosta Iugoslavie si un sustinator al interventiei NATO.
Ca jurnalist, a sustinut politica americana in Irak, inlaturarea lui Saddam Hussein si interventia militara. Pe de alta parte, Bruckner a criticat utilizarea torturii in inchisoarea de la Abu Ghraib, situata la 25 de kilometri de Bagdad (Irak).
Considerat un "filozof al actualitatii", Pascal Bruckner este cunoscut in Romania mai ales pentru romanele "Paria", "Luni de fiere", "Hotii de frumusete" si "Copilul divin", publicate in limba romana de Editura Trei. AGERPRES

Bookmark and Share
Tipareste acest articol
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page