Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012

Dezvaluirile socante ale unui sef de deconcertate: Sa furi pentru partid si presedinte !

 

Seful unui serviciu deconcertat din judetul Olt face dezvaluiri socante despre mecanismul de partid si de stat care alimenteaza pusculita PD-L. Avem practic de a face cu cea mai rentabila afacere din Romania. Nu iti trebuie capital, nu trebuie sa gandesti planuri de afaceri. Nu platesti impozit. Trebuie numai sa numesti oameni in functii. Evident ii prezinti ca „manageri”, dar respectivii nu trebuie sa fie specializati in ceea ce trebuie sa faca conform fisei postului, ci trebuie sa faca bani pentru a cotiza la partid. "Donatia” este fixa, nu se negociaza. Mai bine zis, respectivul trebuie sa fure pentru a cotiza. Iar banii curg garla.

MANAGERII HOTIEI. Avem de-a face, de fapt, cu un indemn la hotie. Oficial. Asta deoarece suma fixata de partid pe care un sef de deconcertate trebuie sa o dea partidului este destul de mare. Intamplator acest mecanism a fost devoalat public in urma unui scandal la filiala PD-L de la Olt. Seful Directiei pentru Agricultura si Dezvoltare Rurala Olt, consilierul judetean democrat-liberal Valeriu Matei, a cerut sa i se returneze sumele donate formatiunii politice in campania electorala. Valeriu Matei sustine ca ar fi donat bani la partid si pentru a fi sustinut la conducerea DADR Olt, fonduri pentru care nu a primit chitanta si pe care le vrea inapoi, altfel nu va pleca de la conducerea institutiei chiar daca nu mai are sprijin politic. "Desi am demisionat de la conducerea DADR Olt, nu plec din aceasta institutie pana ce PD-L nu imi returneaza cei 10.000 de lei dati pentru a primi functia inainte de campania electorala. Pentru acestia nu am primit chitanta. Oricum, din 2007 si pana acum, am dat in total aproape 90.000 de lei, dar am mai primit chitante”, a declarat, intr-o conferinta de presa, Valeriu Matei. El a sustinut ca au facut donatii toti cei care au fost sustinuti la conducerea unor institutii deconcentrate, iar pentru alegerile prezidentiale trebuia sa faca donatii de 30.000 de lei.

100.000 DE MILIOANE DE EURO. Adica in total, fiecare personaj numit trebuie sa dea la PD-L suma de 40.000 de lei noi, adica 10.000 de euro. Stratagema este de fapt un indemn direct la coruptie. De unde sa dea de exemplu seful Directiei pentru Agricultura si Dezvoltarea Rurala Olt suma de 10.000 de euro intr-un an? Decat daca fura! tinand cont de faptul ca, la nivel de tara, probabil PD-L are circa 10.000 de persoane numite in functii la asa zisele deconcertate reiese ca banii pentru numire si alegerile prezidentiale sunt undeva in jur 400.000.000 lei. Adica in jur de 100 de milioane de euro.

LA FURAT. Pentru un sef de institutie deconcertata ar fi aproape imposibil legal sa stranga suma ceruta de partid. 10.000 de euro numai in 2009 reprezinta in unele cazuri salariul respectivului. Practic avem de-a face cu un indemn la furat. Noi te numim, tu furi si platesti. Schema prezentata de Valeriu Matei este socanta pentru Romania la 20 de ani de la Revolutie.

RECUNOASTERE. Seful PD-L Olt recunoaste senin situatia. "Nu sunt eu trezorierul partidului sa stiu fiecare cat a donat, dar consider normale donatiile din partea celor care fac parte din structurile de conducere ale partidului si au fost promovati in functii de conducere in unele institutii”, a declarat presedintele PD-L Olt, Darius Valcov.

Andrei Badin

Bookmark and Share
Tipareste acest articol
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page