Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012

Basescu: Am vazut ca se arunca afirmatii de tipul `Ponta va fi prim-ministru sau suspendam presedintele`- sunt micisme electorale


Bucuresti, 19 nov /Agerpres/ - Presedintele Traian Basescu a declarat vineri ca nu doreste sa intre in jocul celor care spun ca Victor Ponta nu va mai fi prim-ministru dupa alegerile parlamentare, punctand ca astfel de lucruri sunt "micisme electorale".
"Nu, n-as vrea sa intru in jocul asta. Am vazut deja, de la un partid la altul se arunca 'Ponta, nu vei fi prim-ministru', de dincolo se arunca 'Ponta va fi prim-ministru sau suspendam presedintele'. Sunt micisme electorale, oameni politici nematurizati care fac tipul acesta de jocuri. Cum credeti ca un presedinte s-ar pronunta inainte de alegeri cu privire la optiunile lui? Mai ales ca nimeni nu garanteaza ca partidele vor avea acea optiune pe care eventual presedintele ar exprima-o", a afirmat Basescu, la Palatul Cotroceni, intrebat cu privire la premierul pe care-l va desemna dupa alegerile din 9 decembrie.
El a reiterat ca va numi acel premier care se va ghida dupa interesul national, punctand ca va trebui sa respecte prevederile Constitutiei atunci cand il va desemna.
Intrebat daca isi mentine declaratia din vara potrivit careia nu-l va mai desemna niciodata premier pe Victor Ponta, Basescu a raspuns: "Imi mentin declaratia ca voi desemna un premier care sa reprezinte si sa se ghideze dupa interesul national, ceea ce inseamna ca va trebui sa respect si Constitutia, si intelegerile dintre partid si toate cele. Trebuie sa fie un om care a probat ca stie sa respecte interesul national".
El a adaugat ca nu doreste sa discute despre viitorul prim-ministru, adaugand ca despre viitorul presedinte poate discuta oricand. AGERPRES

Bookmark and Share
Tipareste acest articol
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page