Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012

Corlatean: Este extrem de importanta evitarea escaladarii violentelor în Istrael si Fâsia Gaza


Bucuresti, 19 nov /Agerpres/ - Ministerul Afacerilor Externe (MAE) este ingrijorat de escaladarea violentelor in Israel si Fasia Gaza si exprima compasiune pentru victimele inregistrate de ambele parti, se arata intr-un comunicat remis vineri AGERPRES.
Totodata, MAE spera ca agresiunea militara a Hamas va inceta, ca ambele parti se vor abtine de la escaladarea conflictului si vor da dovada de retinere.
"Este extrem de importanta evitarea escaladarii violentelor, acest lucru putand fi exploatat pe multiple fronturi de catre grupari din regiune cu agende diferite, care nu promoveaza stabilitatea si securitatea in regiune", a afirmat ministrul roman al Afacerilor Externe, Titus Corlatean, potrivit sursei citate.
seful diplomatiei romane reitereaza sprijinul Romaniei pentru orice initiativa care are ca obiectiv relansarea procesului de pace in Orientul Mijlociu.
In legatura cu acest subiect, ministrul Corlatean a avut in cursul zilei de vineri o convorbire telefonica cu viceprim-ministrul si ministrul Afacerilor Externe al Statului Israel, Avigdor Lieberman, la solicitarea sefului diplomatiei israeliene, in cursul careia a exprimat aceste elemente. De asemenea, ministrul roman a evocat declaratia emisa in cursul zilei de Inaltul Reprezentant pentru Politica Externa al UE, Catherine Ashton, la care Romania se asociaza deplin.
Un punct principal al discutiei dintre cei doi ministri a vizat siguranta cetatenilor romani din Israel si Fasia Gaza. Ministrul roman a exprimat preocupare pentru situatia lor si a solicitat sprijinul Statului Israel pentru eforturile Romaniei de protejare a securitatii acestora. Vicepremierul israelian a exprimat sprijinul deplin al Statului Israel pentru aceste eforturi.
De asemenea, in cursul zilei de vineri, reprezentanti ai MAE au avut discutii cu reprezentanti ai statului palestinian la Bucuresti. AGERPRES

Bookmark and Share
Tipareste acest articol
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page