Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012

Victor Ponta: Suntem europeni, mergem însa la Bruxelles sa spunem ca suntem europeni egali


Bucuresti, 19 nov /Agerpres/ - Premierul Victor Ponta, copresedintele Uniunii Social Liberale, a declarat vineri la Targu Mures, la lansarea candidatilor USL din judetele Mures si Harghita, ca este nevoie de o Romanie puternica care sa transmita la Bruxelles ca suntem europeni egali si ca daca cineva vrea sa ne defavorizeze, avem puterea de a spune nu.
'Din acest punct de vedere fac un apel la dumneavoastra sa fiti uniti, sa fiti intelepti si sa intelegeti cat de important este pentru fiecare dintre reprezentantii statului roman, si vorbesc ca prim-ministru, ca Muresul sa fie un judet puternic, ca Transilvania sa fie puternica pentru ca Romania sa fie puternica si e nevoie ca impreuna sa construim o Romanie puternica. As vrea sa va spun, dincolo de impactul, de greutatea acestui cuvant, sa va spun ce inteleg printr-o Romanie puternica. O Romanie atunci cand este in criza, cand este la nevoie, sa nu se indrepte in primul si-n primul rand exact impotriva celor care au mai mare nevoie de ajutor, impotriva profesorilor, medicilor, pompierilor, politistilor, pensionarilor. Asta cred ca este o Romanie puternica, care nu loveste in primul rand in cei care au nevoie de ajutor, o Romanie puternica este o tara care spune: suntem mandri de apartenenta noastra la Europa, suntem europeni, mergem insa la Bruxelles sa spunem ca suntem niste europeni egali si ca daca cineva vrea sa ne defavorizeze, avem puterea de a spune nu atunci cand cineva nu ne trateaza cu respectul pe care il meritam', a aratat premierul.
Ponta a spus ca o Romanie puternica este acea Romanie care nu mai accepta si nu mai lasa sa se intample ca Parlamentul European sa aiba vicepresedinte 'reprezentand cica Romania, pe dl. Laszlo Tokes'.
Liderul social-democratilor a subliniat ca singurul lucru care poate fi mai rau decat guvernarea PDL 'este o stare reala de conflict, de interventie brutala din partea Guvernului de la Bucuresti intr-un echilibru sensibil pe care dumneavoastra, locuitorii Muresului il cautati de foarte multe zeci de ani'.
Ponta a sustinut ca 'din zona asta atat de delicata, atat de speciala' trebuie sa vina si un mesaj puternic si un mesaj de echilibru: 'Sunt convins ca de la Mures vin nu doar medici extraordinari, ci poate sa vina si acel mesaj ca Romania in care suntem toti proprietari si egal responsabili pentru viitorul acestei tari poate veni mesajul USL'.
Victor Ponta a aratat ca Muresul e special in toate directiile, intrucat aici unde oamenii spun ca nu sunt interesati de politica 'in aceasta iarna multi au iesit in strada pentru ca au umilit un medic' dar ca si-ar fi dorit ca muresenii sa fi iesit pe strada si cand a depus juramantul de investire in functia de ministru acel medic.
'La Mures vreau sa transmit un mesaj pe care-l transmit tuturor colegilor din USL, si anume faptul ca uniti puteti castiga. La Mures, intr-un loc atat de special, dincolo de unitate aveti nevoie si de mult echilibru, de intelepciune. Trebuie sa fiti mult mai intelepti decat in Gorj sau altundeva', a accentuat premierul Ponta. AGERPRES

Bookmark and Share
Tipareste acest articol
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page