Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012

Vânat profitabilIon Maldarescu   

Americanii se trezesc la realitate! Nemultumiti de recentele „alegeri", unde o non-valoare a primt cadou, ca pe un premiu Nobel, un al II-lea mandat de presedinte la Casa Alba, tot mai multi de cetateni cer secesiunea - separarea de Washington. Cam tarziu! S.U.A., este deja in faliment. N-am spus-o eu, ci abiltatii economic, social si politic. China vine pe cai mari, din urma! Ce va urma aceastei cavalcade? Vom vedea curand.

Razboi de cotropire totala
In perioada interbelica, nemultumiti de deciziile invingatorilor Primei Conflagratii Mondiale, perdantii practicau idei si solutii revansarde. Astazi, la un secol de la prima crunta mare incrancenare a lumii, ne aflam intr-un altfel de razboi planetar. Prinsa in colimator, Pe post de tinta a „radarelor" si dronelor inamice, Romania a fost tarata intr-un razboi invizibil, nedeclarat. Un razboi fara conventii, fara reguli, fara limite, un razboi de cotropire si indobitocire, mai dur, mai distrugator decat cel al cizmei sovietice din anii '40. Un grup „elitist" de oameni super-bogati, super-potentati, a carui existenta este atent ocultata, se erijeaza in dumnezeii Noii Ordini Mondiale. Multi dintre dumneavoastra poate ca nici nu ati auzit de asa ceva sau, daca da, considerati a fi rodul „teoriei conspiratiei". Inexact! Minutios pregatit si experimentat, a fost construit un diabolic paienjenis cu mii de interconexiuni, prin intermediul caruia licuricii" planetei manipuleaza omenirea dupa bunul lor plac. Grupul „Bildenberg", F.M.I., Banca Mondiala, Council of Foreign Relations - C.F.R. (Consiliul pentru Relatii Externe), Comisia Trilaterala..., doar cateva din principalele „instrumente" organizationale. Complotistii acapararii controlului total al planetei urzesc distrugerea statelor nationale, apoi unirea ramasitelor acestora in conglomerate statale asemnea U.E..

Imbecili si „bombe sexi"
Mascarada-tragedie din decembrie 1989 nu a fost simpla o intamplare a poporului roman, ci o actiune deliberata si minutios elaborata. Folosindu-se de sintagma grotesca „despartirea de greaua mostenire ceausista", intunecatii „iluminati" ai planetei au recurs la machiavelica, demonica metoda a distrugerii Romaniei din interior. „Pentru un pumn de dolari", guvernele mafiote postdecembriste, aservite puterilor mondiale, au permis, invazia monstrilor, care au vandut bucata cu bucata economia, siguranta si independenta nationala. Ne-au vandut si pe noi, nu la bucata ci pe de-antregul. Au momit poporul, caruia acum i se serveste la televizor o adunatura de imbecili, de „bombe sexi", aproape in costumul Evei. Iradiindu-i insusirile materne, gratia si mangaierea sufleteasca, au transformat femeia intr-un banal obiect de consum, de vanzare la coltul strazii. Pe cei mai multi, sistemul pagubitor i-a facut sa abdice de la rolul de educatori ai propriilor copii, livrandu-le cantitati uriase de desene animate, jocuri video si filme propovaduitoare ale violentei

„Democratia", o simpla iluzie
Trecem prin clipe grele. Realitatea pe care o traim sfideaza bunul simt, logica, ratiunea, sanatatea mintala. Preocupati de supravietuire, alergam buimaci si derutati dupa niscai resturi de la masa bogatilor, pentru a ne ingriji de noi si de apropiatii nostri. In furnicarul bezmetic in care ne miscam, am uitat sa privim in jur pentru a-i observa pe cei care ne controleaza mintea si ratiunea. De peste doua decenii Romania este privita ca un vanat profitabil, ca un „pamant al fagaduintei". Impostorii politicii din Romania, slugi postdecembriste, servile Inaltei Poarti a Noii Ordini Mondiale, au distrus tara si ne-au dat inapoi cu un secol, practicand ca politici de stat, minciuna, genocidul economic, jaful si crima impotriva poporului roman. Marele istoric Florin Constantiniu, a riscat sa atinga orgoliul unanim, afirmand: „Romanii sunt un popor de oi condusi de un guven de lupi." Afirmatia a starnit nemultumiri, insa, din pacate, a grait mult adevar. Mai aproape de realitate, generalul Gheorghe Vaduva sustine ca romanii sunt „o turma de oi manata de niste ciobani tampiti, intr-o prapastie", dar, in continuare, isi exprima optimismul, argumentand: „Ne vom trezi la timp, nicio grija, si ne vom pastra tara asa cum e acum, pentru ca asa e mai bine si pentru Europa si pentru noi si pentru pamantul asta. (...), sper ca ne vom maturiza dupa ce am traversat o perioada extrem de grea, un examen cumplit... Ar trebui ca si politicienii sa inteleaga ca vremea clanurilor care se bat pentru putere, precum tiganii, a apus si ca sunt reprezentantii acestui popor, slugile acestuia..."

Trezirea Neamului
Eu spun ca a sosit momentul sa scoatem capul din nisipul in care am fost ingropati vreme de aproape un sfert de secol! Nu mai putem trai - cei mai in varsta - in umbra amintirilor si a vremurilor cand in Romania se putea Trai, nu Supravietui. Automatismele indelung experimentate asupra noastra, imbecilizarea prin mass-media, tentativele hedoniste de relaxare si de tumefiere a senzorilor nostri de alerta, de ignorare a raului absolut, care ne strang nemilos in cercul de otel al globalizarii trebuiesc spulberate. Stiu ca se poate! Piesele de puzzle ale „jocului" heghemonist trebuiesc identificate, puse la locul potrivit, astfel incat imaginea rezultata sa deschida ochii romanilor, si, ca o sirena de alarma sa sune trezirea Neamului Romanesc, inainte de a fi prea tarziu, pentru a ne apara si pastra tara si Neamul. In Romania mai traiesc, inca, Oameni!

„Paine si circ!"
In mod continuu, suntem agresati cu spectacole electorale de proasta factura, regizate in interesul „baronilor" si „mogulilor", interpretate de niste papagali incompetenti, sfertodocti si necinstiti. „Paine si circ!" Asta ni s-a servit dupa decembrie 1989! Priviti si dumneavoastra! Aceiasi „actori", trasi parca la o rotativa imbecila, au venit din nou cu circul campaniei electorale prin targurile si orasele patriei. E vremea sa inteleaga acesti „coate goale" ca nu vor mai fi votati pentru a-si etala, in fata camerelor de televiziune, ceasurile din aur, inelele ostentative, costumele de firma, cravatele si ordonantele emise impotriva propriului popor, ci pentru a rezolva problemele extrem de dureroase ale romanilor, pentru a permite renasterea sentimentului national, sedat si atrofiat la ordinele „licuricilor" planetei, acesti „dumnezei" de conjunctura. Ce-i de facut? Chiar daca unora nu le place, raspunsul ni-l ofera Radu Gyr:

„Ridica-te, Gheorghe, ridica-te, Ioane!"

„Nu pentru-o lopata de rumena paine,/ nu pentru patule, nu pentru pogoane,/ ci pentru vazduhul tau liber de maine,/  ridica-te, Gheorghe, ridica-te, Ioane!

Pentru sangele neamului tau curs prin santuri,/  pentru cantecul tau tintuit in piroane,/ pentru lacrima soarelui tau pus in lanturi,/  ridica-te, Gheorghe, ridica-te, Ioane!

Nu pentru mania scrasnita-n masele,/ ci ca sa aduni chiuind pe tapsane/ o claie de zari si-o caciula de stele,/ ridica-te, Gheorghe, ridica-te, Ioane!

Asa, ca sa bei libertatea din ciuturi/ si-n ea sa te-afunzi ca un cer in bulboane/ si zarzarii ei peste tine sa-i scuturi,/ ridica-te, Gheorghe, ridica-te, Ioane!

Si ca sa pui tot sarutul fierbinte/ pe praguri, pe prispe, pe usi, pe icoane,/ pe toate ce slobode-ti ies inainte,/ ridica-te, Gheorghe, ridica-te, Ioane!

Ridica-te, Gheorghe, pe lanturi, pe funii!/ Ridica-te, Ioane, pe sfinte ciolane!/ si sus, spre lumina din urma-a furtunii,/ Ridica-te, Gheorghe, ridica-te, Ioane! Ridica-te, Gheorghe, ridica-te, Ioane!"

(Sursa: ART-EMIS)

Bookmark and Share
Tipareste acest articol
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page