Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012

Din lumea... lui Stanley Kramer (1057)

“Sine ira et studio - Fara ura si partinire”, Tacitus


* Inclin sa cred ca misiunea cea mai grea a intelectului, ca sa nu zic imposibila, este explicarea .... inexplicabilului. Chiar daca nu sunteti in asentimentul meu, lucru pe care nu-l cer nimanui, America pe care multi dintre noi  au cunoscut-o, iubit-o si respectat-o a disparut in ziua de Marti, 6 Noiembrie, 2012.
La orizont se profileaza o noua America, ce nu are nimic in comun cu cea precedenta, care, dupa umila mea parere, nici nu va mai fi mentionata nici macar in cursurile de Istorie. Nu de alta, dar intotdeauna istoria va fi scrisa de invingatori, noua, Masei Amorfe de useful idiots -idioti utili, nu ne ramane decat sa ne consolam cu cele mostenite de la Brennus, capetenia jefuitorilor Gali, care au distrus si au pradat Roma, in anul 390 I. Cr.: "Vae Victis! - Vai de cei invinsi". Sa speram ca actualii cuceritori ai Americii, vor avea soarta lui Brennus, invins la randul sau de Marcus Furius Camillus, considerat "al doilea intemeietor al Romei".

Noua America, cu o economie falimentara si in pragul colapsului, sustinuta din imprumuturile facute cu generozitate de Federal Reserve si amabilitatea temporara a Chinei, si-a pierdut de mult rolul de garant al stabilitatii mondiale economice si militare. America nu mai este singurul bastion al democratiei mondiale, generosul colos financiar care impartea cu darnicia unui Nabab, miliarde de dolari celor mai putin privilegiati.
America este mai divizata ca niciodata si nu-si va putea indeplini cele relatate de presedintele Woodrow Wilson, inca din 1919, la Conferinta de la Paris: "America a fost intotdeauna gata sa sara in ajutorul victimelor; de asta au profitat multi ipocriti, care au pozat in victime". America a ajuns o victima si daca nu va sari in ajutorul ei, va avea soarta tuturor marilor imperii ale acestui zbuciumat Mapamond.
In aceasta fatidica zi (Marti, 6 Noiembrie, 2012), America "s-a sinucis", aplicandu-si lovituri cauzatoare de moarte, provenite nu de la dusmanii traditionali - apropo, mentionati total neelegant in campania electorala de Mitt Romney, cu referire la Federatia Rusa - ci din interior, de la americanii bastinasi, de la presa americana, de la grupurile de interese, subordonate... stiti dumneavoastra cui, de la proliferarea de neadevaruri la adresa celor deveniti incomozi, de la laboratoarele care ne pot produce la comanda, ... pana si pe Sandy.

In final, mi-am amintit cuvintele poetului italian, Lodovico Ariosto, din Secolul al XV-lea: "Man Proposes, GOD disposes - Omul propune, Dumnezeu dispune", mai ales ca numele Barack are conotatii Biblice - crestine, religioase, in multe lexicuri ale acestui terifiant Mapamond.
In provincia Nyonza, din NW Keniei, locuita de populatia Luo, cuvantul Barack inseamna binecuvantare, binefacere; in limba ebraica, Barack inseamna fulger. Pentru amatori, in Epistola-Evanghelia lui Luca, Cap. 10, Versetul 18, gasim: "Isus le-a zis: am vazut pe Satana cazand ca un fulger din cer".
Hussein, numele mijlociu al Titanicului Pontifus Maximus, inseamna frumos, chipes, marinimos. Numele de familie, Obama, nu provine din limba araba, ci din dialectul Luo si inseamna necinstit. Deci, cu alte cuvinte, primiti "binecuvantarea frumosului necinstit - Blessing from the handsome one that is crooked"!
In limba Swahili, dialectul Kiswahili, Barack inseamna binecuvantat de Dumnezeu - Blessed by God sau trimis de Dumnezeu.
In limba ebraica, Baruch, similarul lui Barack inseamna binecuvantat sau "locuri inalte", iar in Araba, Baraka inseamna binecuvantare. De aici deriva si "Baarak Allaah fiik - God bless you - Dumnezeu sa te binecuvanteze".
In anticul Egipt, Ba insemna suflet, Ra insemna soare si Ka insemna manifestatie.
Oricum, inainte de a ajunge comandantul suprem al fortelor armate ale USA, pe la 1200 BC, Barak a fost general in armata israeliana, care a invins puternica armata Cananita, condusa de generalul Sisero.
Cu o asemenea descendenta, nu ne ramane decat sa ne resemnam si sa respectam cele regasite la Epistola-Evangelia lui Pavel catre Romani, cap 13:1: "Oricine sa fie supus stapanirilor celor mai inalte; caci nu este stapanire care nu vine de la Dumnezeu. Si stapanirile care sunt au fost randuite de Dumnezeu. Let every soul be subject unto the higher powers. For there is nopower but of God: the powers that be are ordained of God".
In ce ma priveste, fiind adeptul unei discipline mai mult comune Vechii Sparte, decat acestui conglomerat de dezordine, ma voi supune... Spartei.  
 Revenind la generalul Douglas Mac Arthur, comandantul trupelor aliate din Extremul Orient, nevoit sa demisioneze din cauza neintelegerilor pe care le-a avut cu administratia democrata numarul 33, condusa de Harry S. Truman, a spus: "sunt preocupat de securitatea acestei mari natiuni: nu atat din cauza pericolului din afara, cat din cauza fortelor insidioase care lucreaza din interior - I'm concern fot the security of our great nation; not so much because of any threat from without, but because of the insidious forces from within". Trebuie sa admiteti ca asa cum o familie se distruge din interior, tot asa si o natiune se distruge din cauza "calitatii", celor care conduc interiorul.
Generalul Stanley McCrystal, unul dintre asii de trefla ai armatei americane, singurul general specializat la West Point in lupta antiterorista, nevoit si el sa demisioneze din cauza neintelegerilor avute cu Titanicul Pontifus Maximus, a fost mult mai transant si a afirmat: "Problema reala a Americii sunt lasii din Casa Alba -The real problem is the wimps in the White House".
Pana si Sparta-Spartanii, condusi de legendarul Leonidas, nu au fost invinsi de trupele persane ale lui Xerxes, decat in urma tradarii din interior a dejectiei numita Ephialtes. De aceea, "ferice de omul care nu se duce la sfatul celor rai...
Eu, indiferent de parerea dumneavoastra, raman constant fidel celor exprimate de Louis de Saint-Just, la 10 Octombrie 1793, cu ocazia citirii Raportului de a institui guvernamantul revolutionar, "Poporul are un singur dusman primejdios: propria sa conducere - Le peuple n'a qu'un ennemi dangereux: c'est son gouvernement. Tot Louis de Saint Just ne-a lasat o alta diatriba, a carei aplicativitate ar fi dus la crearea unei lumi mult mai bune si bazata pe preceptul ca intr-o societate corecta, toti oamenii sunt egali in fata legii: "Cei care nu pot fi guvernati prin justitie trebuie guvernati prin sabie".
Pentru asta trebuie renuntat la axioma lasata umanitatii, in urma cu peste 2000 ani, de filosoful latin Marcus Tullius Cicero: "Armele plece-se togii - Cedant Arma Togae". Cum credeti ca va ajunge cea mai perfectionata armata din lume, cand Comandantul ei suprem nu si-a efectuat stagiul militar?
A. C. Ton


Bookmark and Share
Tipareste acest articol
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page