Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012

Departamentul pentru Românii de Pretutindeni prezent la Festivalul „Doua inimi gemene”, Chisinau


In perioada 13 – 15 noiembrie 2012, la Chisinau, s-a desfasurat cea de-a X-a editie a Festivalului – concurs international de muzica usoara romaneasca, „Doua inimi gemene”. Aceasta manifestare este inchinata memoriei celor doi artisti emeriti ai Republicii Moldova, Doina si Ion Aldea-Teodorovici, promotori ai limbii si culturii romane, de la a caror trecere in nefiinta se implinesc anul acesta 20 de ani.
Departamentul pentru Romanii de Pretutindeni se afla alaturi de organizatorii acestui eveniment pentru a saptea editie la rand, fiind prezent, prin reprezentantii sai, joi, 15 noiembrie 2012, la Gala Laureatilor concursului de creatie si interpretare. Totodata, in semn de apreciere, organizatorii Festivalului au acordat Departamentului un premiu de excelenta pentru contributia esentiala la dezvoltarea culturii si promovarea talentelor in cadrul Festivalului – concurs international de muzica usoara „Doua inimi gemene”.
In cuvantul doamnei secretar de stat, Natalia Intotero, citit cu prilejul Galei de premiere, aceasta le-a transmis celor prezenti in sala Palatului National „Nicolae Sulac” din Chisinau un mesaj de sprijin si de apreciere pentru eforturile depuse in slujba promovarii limbii romane si a muzicii usoare romanesti.
„Va asigur ca, in ciuda absentei fizice, sunt cu tot sufletul aproape de dumneavoastra pentru a sarbatori impreuna cantecul romanesc si pentru a celebra doi mari eroi ai spiritului romanesc, Doina si Ion Aldea-Teodorovici. t…a Va multumesc pentru omagiul pe care il aduceti astazi acestor embleme ale culturii romanesti si pentru faptul ca purtati mai departe stindardul valorilor, traditiilor si istoriei romanesti si, nu in ultimul rand, pentru ca va aflati astazi aici, insufletiti de aceeasi dragoste de tara si de limba stramoseasca”, a transmis secretarul de stat pentru romanii de pretutindeni.

Bookmark and Share
Tipareste acest articol
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page