Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012

Traim în legenda? Sau legenda ne traieste pe noi ? Cunosteau dacii, oare, Craniile de cristal !?!In Romania, in preajma Muntilor Gagu, din masivul Retezat, traiesc guganii (gugulanii), urmasii cei mai vechi ai dacilor. „Legendele lor sunt pline de eroi de staturi impresionante, uriasii pomeniti de mitologiile antice. Neam de pastori, guganii spun ca isi trag numele de la Muntele Gagu, din Masivul Godeanu, la sud de Retezat. Acesta are 21 de varfuri – de 3 ori 7, numere sacre la arienii carpatici – toate peste 2.000 de metri, dar niciunul mai mare decat varful Gagu (2.291 metri). Guganii spun ca sunt de-o seama cu acest pisc, adica ar fi cei mai vechi oameni de pe Pamant. Conform legendelor despre giganti, au dreptate. „Gigantii” sunt copiii mamei Gaia si ai lui Uran, care se distingeau prin marimea corpului si prin puterea extraordinara. Formau un popor de munte, pe care nici zeii nu prea se incumetau sa-l infrunte. „Acest munte sacru, Godeanu, cu acelasi nume ca al celui originar (Ceahlaul) (...)a preexistat statului dac. Putem aduce ca argument serios faptul ca a trait aici aceasta populatie misterioasa, amintita si de antici, ai carei membri au si o statura ce trimite cu gandul la uriasii hiperborei. Grecii ii mentioneaza sub numele de gugani. In Dacia exista o localitate Goganis (Tabula Peutingeriana). Hercules, despre care anticii spun ca era pelasg, recunoscut in legendele romanesti ca fiind Iovan Iorgovan „fecior de mocan”(I. Teodorescu-Poezii Populare), mai are, la egipteni, epitetul de Gigon (Hesychius). ” (Prof. Maria Ciornei) Langa Caransebes este mentionata asezarea Gagni, vatra a acestor gugani stravechi. „Gagate” sau „ambra vrajitoarelor” (carbune sapropelic) este piatra sacra a planetei Pluto. Sumerienii numeau Gugu – „cel care arata calea” – planeta Pluto. Legendele lor spun ca preotul zeificat care slujea templul lui Pluto era Saue – Isimud, „Cel cu doua fete”, Ianus/Ion, cel atat de venerat pe aceste meleaguri. Unde era patria lor? Imparatul Augustus amintea in testamentul sau ca a condus o expeditie militara asupra dacilor, fiind celebrat de romani ca „al doilea invingator al gigantilor”. Si Domitian ii numea pe daci „urmasii titanilor din vechime”.

    Nimic senzational, aparent, pana aici. In lume mai exista populatii izolate care se considera urmasii primilor oameni de pe Pamant: comunitati din Caucaz, bascii din Pirinei, quanchii din Canare... Sa fi auzit, oare, insa, indienii seneca de gugani/gugulani, ori sa fi comunicat cele doua civilizatii? Unde, cum, ... pe uscat? Deci, inainte de Potop?
De ce aceste intrebari? Fiindca, dupa cum cunoasteti, si am mai scris – subiectul fiind la ordinea zilei – se spune ca triburile antice ale mayasilor ar fi  lasat si „antidotul” sfarsitului de ciclu de viata pe care l-au prevazut: 13 cranii de cristal. Cel putin asa spune „legenda” (sa-i spunem asa!) raspandita initial de calatorul britanic Frederick  Mitchell-Hedges, in 1927.
Ma gandesc eu ca, daca gugulanii nostri din Retezat (dacii) au fost contemporani cu mayasii inainte de Potopul ce a despartit continentele, inseamna ca supravietuirea noastra in timp s-ar putea datora inclusiv cunoasterii si utilizarii acestor 13 cranii de cristal. Sa incercam, asadar, sa deslusim lucrurile!

„Indienii seneca vorbesc despre stramosi care au distrus propria civilizatie din cauza ca au abuzat de puterile craniilor de cristal. „In volumul «Alt Consiliu al Focurilor a fost aici inaintea celor ale noastre», Mama Mare Twylah Nitsch localiza acea civilizatie apusa in «Insula testoaselor», care era inima continentului unic, pana la cataclismul care a dus la separarea continentelor. In acele timpuri, cinci rase de pamanteni ocupau tara-mama, rasa alba fiind cea a guganilor, binecuvantata cu talente creative, printre care (...) puterea de vindecare prin lumina Strabunului Soare si masinile inventate ca sa munceasca in locul oamenilor. Pacatul rasei albe a guganilor era ca nu voiau sa impartaseasca celorlalte rase, pe care le priveau cu un aer de superioritate, inventiile lor. Guganii purtau straie albe, se pastrau curati si puternici, urau murdaria, praful, noroiul. Isi construiau case din piatra, marmura si cristal, aveau plante artificiale care mentineau un aer curat, de aceea traiau mai mult decat celelalte rase. Acestea nici nu aveau voie in aria lor, decat ca servitori, cantareti si dansatori. Fiind atat de iubitori de puritatea cristalelor si a altor minerale, din care faceau instrumente de comunicare de mare precizie, guganii au ranit-o pe Mama Pamant, care a distrus aceasta civilizatie, pentru ca periclita viata Terrei, riscand sa inlocuiasca tot ce era natural cu surogate artificiale.” 

Indienii cherokee spun ca „12 planete locuite din sistemul nostru solar aveau cate un craniu de cristal in care era memorata intreaga lor istorie. Al 13-lea, cu care formau un sistem, se afla pe Pamant. Impreuna produceau un flux electric extrem de puternic. De fapt, ar exista 52 de cranii de cristal (Ciclul Sacru al anilor Soarelui), dintre care 13 se aflau in posesia mayasilor. Acestea fusesera aduse pe Pamant de fiinte din afara Terrei si contineau date codificate despre istoria Cosmosului, date care urmau sa fie dezvaluite si pamantenilor atrunci cand acestia vor putea sa le inteleaga.”
„Noi, Craniile de Cristal, suntem aici pentru a va spune despre ciclurile initierii voastre si ale planetei, prin care treceti acum. INITIERILE IN CELE 12 PORTI. Oamenii au trecut prin aceste porti acum multi eoni, dar ar lua cateva vieti sa intri numai printr-o poarta si cateva vieti sa lucrezi prin poarta insasi. Timpul de acum se accelereaza si poarta finala, a 13-a, este aproape re-deschisa. Fiecare Poarta va ofera o priveliste si o experienta a Constiintei mai inalte. A 13-a Poarta este experienta reuniunii cu Sursa, Sinele vostru Dumnezeu. Aceasta va va da o idee despre ceea ce este Sursa si puteti experimenta Sursa cand va depasiti limita. Procesul initierii celor 12 porti este o parte a ascensiunii la care lucrati in aceasta viata. Intrarea in cea de a 13-a Poarta este completarea procesului si va veti reconecta complet cu particolele voastre Dumnezeu. Fiecare dintre porti are o vibratie specifica si o energie, si este conectata la unul dintre Craniile de Cristal. (...) Noi suntem Craniile de Cristal. si noi va invitam sa va conectati cu noi. si lasati-ne sa va ajutam sa intrati si sa treceti prin fiecare dintre porti. (...)” (http://www.lightworkers.org/)
 „Conform unei teorii ezoterice, mayasii ar fi codificat informatii sacre in cele 13 cranii de cristal (12, dupa unele pareri), iar, la data de 21 decembrie 2012, acestea se vor activa, creand o matrice care va oferi omenirii accesul la aceste informatii, odata cu saltul evolutiv al constiintei, marcat tocmai de transformarea temuta, in mod gresit, ca fiind sfarsitul lumii. Atunci, oamenii isi vor reaminti faptul ca ei sunt fiinte de lumina, materializate pe Pamant pentru a experimenta fizicalitatea si timpul, si ca tot in lumina se vor intoarce, la sfarsitul vietii fizice.”
Cert este faptul ca, inca din secolul trecut, povestea celor 13 cranii de cristal a suscitat atentia si interesul lumii. „Au fost gasite in mai multe zone din America de Sud si Centrala. Au fost vandute si revandute de sute de ori de-a lungul secolului. Craniile reprezinta simbolul mortii si se presupune ca au fost construite acum 36.000 de ani. Au fost plasate in punctele-cheie ale Americii. Civilizatiile amerindiene (mayase, incase, aztece) au detinut fiecare cate un asemenea craniu de cristal, fiind folosite in scopuri mistice pe care cei din ziua de azi nu le pot intelege. Nu se stie exact cum au fost construite, mai ales ca au dimensiuni perfecte.
Ce-i drept, falsurile au reprezentat au adevarat blestem la adresa acestor cranii, din cauza faptului ca au stirbit din importanta lor. Acum, pe piata mondiala, sunt sute de cranii de cristal, care mai de care mai deosebite, chiar unele muzee detinand cateva exemplare false. In schimb, craniile originale dau inca de gandit cercetatorilor, care au ajuns la o concluzie socanta...: au fost construite de extraterestri.” In ultimele doua secole, in diferite locuri ale lumii au fost descoperite 12 cranii, realizate din cristal, ametist, topaz, cuart si alte materiale dure, care au iscat numeroase presupuneri privind existenta extraterestrilor.
„Specialistii in prelucrarea cristalelor afirma ca felul in care au fost taiate aceste obiecte este atipic si este aproape imposibil ca ele sa fi fost realizate de mana unui om. seful catedrei de cristalografie si mineralogie de la Universitatea din Pasadena, John Rowen, sustine aceasta idee, explicand: «Un cristal creste pe trei planuri diferite, de-a lungul unor axe cristalografice. In functie de unghiul in care se afla aceste planuri, se formeaza fetele pietrei. Daca un cristal e prelucrat in sens invers axelor sale, materialul se sparge pur si simplu in bucati foarte mici. tinand cont de mijloacele tehnice existente astazi, e imposibil de realizat asa ceva». De asemenea, Rowen spune ca niciunul dintre craniile descoperite nu prezinta urme de slefuire: «Sunt facute dintr-un singur bloc de cristal si nu se vede vreo urma pe care ar fi lasat-o, cu certitudine, orice obiect care ar fi fost folosit pentru modelarea craniilor. Singura explicatie logica e ca aceste obiecte au fost realizate doar prin frecarea cu mainile, lucru posibil. Am calculat, insa, ca, pentru modelarea unui singur craniu, ar fi fost nevoie de cel putin 600 de ani, si asta datorita duritatii materialului si complexitatii obiectelor”. Specialistii de la HP nu au putut sa-si explice metoda anticilor de a lucra craniile dintr-un singur bloc, deseori in contra axelor naturale ale cristalului. Una dintre cele mai interesante observatii ale celor de la Hewlett- Packard (HP), celebra firma care produce sisteme electronice si care are cele mai performante cercetari in domeniul cristalelor, este aceea ca aceste cranii  pot avea rol de cip de memorie, intr-un mod nedescoperit inca, fiind din acelasi material din care sunt obtinute cipurile de memorie ale computerelor. Traditia mayasa spune ca, atunci cand batranul saman al tribului simtea ca i-a sosit timpul sa plece din lumea asta, alegea un tanar cu aptitudini de saman, intrau amandoi in templul unde era tinut craniul, iar acolo batranul transfera toate cunostintele sale asupra tanarului, printr-un ritual ce implica craniul de cristal.
Urmasii de azi ai mayasilor le folosesc ca „pietre vindecatoare”. Cercetarile moderne certifica faptul ca vibratiile puternice ale cristalelor intra in rezonanta cu vibratiile organelor interne ale corpului uman, reechilibrand nivelul energetic al organismului. Ar merita verificat daca, intr-adevar, reunirea craniilor ne-ar putea furniza informatii importante.
„Dintre craniile de cristal care circula pe la diversi colectionari, patru sunt construite din cuart antic transparent, ametist, cuart roz si cuart fumuriu.  Acestea fac parte din cele 13 despre care legendele mayase spun ca vor asista lumea la trecerea intr-un alt ciclu de viata. Ca ele sa-si implineasca menirea, trebuie sa fie in posesia descendentilor mayasilor. Cand acestea vor fi reunite, vor avea puterea sa salveze omenirea, transmitand date importante pentru salvarea Pamantului. Unul din craniile antice se afla in prezent la Londra, iar altul la Paris. Descendentii mayasilor au doar un singur craniu, pe care l-au ascuns, ca sa-l protejeze de vanatorii de comori. Al patrulea se afla in Canada. Traditia unor triburi spune ca adevaratele cranii vorbesc. Sunt 13, pentru ca reprezinta Soarele, Luna, si 10 planete ale sistemului nostru solar, iar al 13-lea il reprezinta pe Quetzalcoatl, sarpele cu Pene sau sarpele Zburator, care se va intoarce sa conduca sistemul solar. (n.n – va suna cunoscut ???) Intamplator sau nu, 2012 este Anul Dragonului, sarpele Zburator! Anul mayas avea 13 luni si 20 de zile si existau 13 zei ai lumii de deasupra, fiecare reprezentat de un craniu. Triburile care au transmis legenda craniilor ce vor salva lumea sunt mayasii din Mexic, care au consemnat-o in Popol Vuh, aztecii din Mexic, indienii navajos din sud-estul SUA, cherokee si seneca (Liga irocheza) din nord-vestul SUA.”
Nu stiu ce parere au guganii/gugulanii nostri despre povestea asta. Poate ar merita sa-i intrebam! „Kogaionul, din timpul statului dac, este tot o replica a originarului munte sacru Ceahlaul sau Ghedeonul din timpuri stravechi. Astazi acest munte poarta numele de Godeanu. Acest munte are toate caracterele amintite de Strabon – exista pe acest munte, la inaltime, un platou, unde avea acces multimea. La mica distanta este varful Gugu, ce are doua pesteri in apropiere, numite si azi pestera lui Zalmocse, si una a lui Scorillo. Aici se pregateau initiatii. (...) Muntele are toate caracteristicile unui Kogaion, luand in considerare si populatia care exista. si exista inca, la poalele muntelui Gugu, numiti, guganii, semnalati pe aceste locuri de N. Densusianu („Dacia Preistorica”, 1913), ca niste oameni foarte inalti, ce se tin mai de neam, mai mandri, care traiesc intr-un trib, izolati, si se casatoresc numai intre ei. Urmasii lor traiesc si azi, mai la sud in zona Timisoarei, zicandu-si gugulani. Guganii, sau kogaianii sunt gudainii, godianii, godienii, sunt locuitori ai Kogaionului antic, Godeanul de azi. Gasim in structura toponimului Godeanu aceleasi lexeme componente ca in Koga-Eon-ul, adica: God=Sfant si Ea(o)n=Dumnezeu; adica Muntele Sfant al lui Dumnezeu.”
  Inevitabil, ma intorc la... traducerea textului mayas: „Fiecare Poarta va ofera o priveliste si o experienta a Constiintei mai inalte. A 13-a Poarta este experienta reuniunii cu Sursa, Sinele vostru Dumnezeu. (...) este completarea procesului si va veti reconecta complet cu particolele voastre Dumnezeu. Fiecare dintre porti are o vibratie specifica si o energie, si este conectata la unul dintre Craniile de Cristal.”
Traim in legenda? Sau legenda ne traieste pe noi? Batrani mai suntem!
MARIANA CRISTESCU

Bookmark and Share
Tipareste acest articol
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page