Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012

Neagu (Bergerat Monnoyeur): România a pierdut avantajul muncii calificate, în ultimii 20 de ani


Bucuresti, 12 nov /Agerpres/ - Romania a pierdut, in ultimii 20 de ani, avantajul ce consta in forta de munca calificata, a declarat, pentru AGERPRES, Liviu Neagu, general manager Bergerat Monnoyeur Romania & Moldova.
'Formarea profesionala la nivel de tara este din ce in ce mai slaba. Vina este, probabil, a televizorului. Se promoveaza, intr-o forma sau alta, castigurile usoare, mari, rapide si, din pacate, nimeni nu mai promoveaza ideea de a invata o meserie, de a face un liceu mecanic sau economic si, mai ales, de a face ceea ce iti place, astfel incat, in momentul in care vei iesi pe piata muncii sa fii dornic si pregatit sa profesezi intr-un anumit domeniu. Pana la urma, ceea ce conteaza este mentalitatea oamenilor, a celor care urmeaza sa vina in campul muncii. Banii se castiga cu sudoare, greu, insa, in final, trebuie castigati intr-o maniera placuta. Ca sa-i castigi intr-o maniera placuta, trebuie sa stii ce faci, pentru ca, daca trebuie sa faci ceea ce nu stii, va fi tot timpul un chin, o corvoada sa progresezi', a spus Neagu.
Potrivit acestuia, companiilor le este dificil sa recruteze angajati cu mentalitate de luptator, de invingator.
'Este si mai greu sa gasesti oameni care sa aiba aceste calitati si sa fie, in acelasi timp, formati', a mai spus oficialul Bergerat Monnoyeur.
Fiind intrebat daca este afectat producatorul american Caterpillar de criza europeana, Neagu a raspuns ca, fiind un brand mondial, activeaza pe o serie intreaga de piete care acum sunt in crestere si au economii puternice, ca atare impactul este scazut.
'Excluzand partea de sud a Europei care este afectata de criza, celelalte tari europene au mers relativ bine in prima parte a anului (din punct de vedere al constructiilor n.r.). Problemele au inceput sa apara, pentru multe tari, in partea a doua a acestui an, foarte important fiind accesul la finantare al companiilor din aceste tari. In cazul nostru, Cat Financial, divizia de finantare a Caterpillar, este foarte activa in toate pietele. Pe langa finantarile de tip leasing, obisnuite, a asigurat, in perioade dificile si pentru intervale limitate, skip-payments. In acest fel, a permis clientilor Cat sa respire, sa se adune inainte de a lua deciziile extreme. Acesta a fost un element bun', a explicat Neagu.
Potrivit acestuia, in ultimii ani, ca raspuns la criza cu care s-a confruntat Romania, Bergerat Monnoyeur a dezvoltat diverse pachete de achizitie pentru clientii fideli - Trade-In, Sales and Lease Back sau Sales, Repair and Lease Back-, asigurand in acest fel cash flow-ul necesar acestora.
'Am incercat sa ajutam clientii fideli Cat si cred ca acest lucru a transmis un mesaj important in piata in care activam. Aveti incredere in jucatorii puternici, in partenerii puternici, pentru ca in momentele dificile numai acestia au capacitatea de a va ajuta, efectiv, in ceea ce faceti. Nu vorbim despre banci sau alte organisme financiare externe, ci despre parteneriatul solid dintre Cat Financial si Bergerat Monnoyeur. Pentru unii clienti, facilitatile oferite au reprezentat o gura de oxigen fantastica in aceste momente dificile. La sfarsit lunii septembrie, avem circa 300 de utilaje vandute. Pana la sfarsitul anului, credem ca vom mai vinde inca 100. Sunt mai multe decat anul trecut, dar predomina utilajele mici', a conchis seful Bergerat Monnoyeur Romania & Moldova.AGERPRES

Bookmark and Share
Tipareste acest articol
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page