Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012

Corlatean reconfirma angajamentul României pentru respectarea calendarului NATO de retragere din Afganistan


Bucuresti, 12 nov /Agerpres/ - Ministrul Afacerilor Externe, Titus Corlatean, a avut vineri o intrevedere cu secretarul general adjunct al NATO, ambasadorul Alexander Vershbow, aflat in vizita in Romania, prilej cu care a reconfirmat angajamentul Romaniei pentru respectarea calendarului Aliat de retragere din Afganistan.
Potrivit unui comunicat al MAE remis vineri AGERPRES, cei doi oficiali au trecut in revista prioritatile aflate pe agenda Aliantei, mai ales in perspectiva reuniunii ministrilor de externe ai NATO din 4-5 decembrie.
"seful diplomatiei romane a reconfirmat angajamentul Romaniei pentru respectarea calendarului Aliat de retragere din Afganistan, precum si disponibilitatea de a contribui la securitatea si dezvoltarea Afganistanului dupa 2014. De asemenea, a evidentiat sprijinul ferm pe care Romania il acorda mentinerii calendarului in vederea declararii capabilitatii operationale initiale a NATO in domeniul apararii antiracheta", se arata in comunicatul citat.
In cadrul intrevederii dintre Corlatean si Vershbow au fost abordate si evolutiile din vecinatatea Aliantei (Balcanii de Vest, Vecinatatea Estica si Caucazul de Sud), ministrul roman al Afacerilor Externe evidentiind necesitatea mentinerii atentiei NATO fata de aceste zone.
Corlatean a subliniat si interesul Romaniei pentru ca politica NATO a usilor deschise sa fie mentinuta in actualitate.
De asemenea, cei doi oficiali au realizat un schimb de vederi privind situatia din Orientul Mijlociu, cu accent pe evolutiile din Siria, seful diplomatiei romane reiterand in context solidaritatea Romaniei fata de Turcia. AGERPRES

Bookmark and Share
Tipareste acest articol
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page