Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012

O VESTE BUNA PENTRU ROMÂNII DIN SPANIA CARE AU DATORII LA BANCI
Incepand de astazi (luni, 12 noiembrie, 2012, n.r.) se vor bloca evacuarile fortate pentru cei care nu mai pot plati creditele la banci (in Spania).

In urma intalnirii de astazi intre guvernul spaniol si bancile cele mai importante din Spania, evacuarile fortate din apartamente pentru cei ce nu au mai putut plati creditele au fost blocate pentru 2 Ani.
Saptamana trecuta Amaia Agana s-a aruncat de la fereastra apartamentului sau in timp ce fortele de ordine incercau sa o evacueze pentru ca nu mai putuse plati creditul la Banca. Moartea sa a scos oamenii in strada in multe orasele ale Spaniei fortand astfel Guvernul Spaniol sa ia o masura urgenta.
 Din ce in ce mai multe familii Spaniole sunt puse in dificultatea de a-si plati creditele bancare si astfel sunt evacuate. Se estimeaza ca zilnic in Spania isi pierd casele 532 de familii.
Si pentru romanii care locuiesc in Spania vestea blocarii evacuarilor fortate a produs mare bucurie. In acest moment in Spania locuiesc un milion de romani. Pierderea locurilor de munca si criza economica in general a facut ca mai mult de 60% dintre ei sa aiba probleme cu plata creditelor catre banci.
Stim ca si in Romania,  situatia nu este cu nimic mai roza. Ar fi bine totusi ca Guvernul de la Bucuresti sa invete din aceasta experienta si sa nu astepte sacrificii umane pentru a lua o decizie de protectie a familiilor care nu isi mai pot plati ratele catre banci si astfel sunt in situatia de a fi evacuati fortat. A declarat Daniel Tecu presedinte FADERE (Federatia asociatiilor de romani din Europa).
 
Presedinte FADERE                                                         
12 noiembrie 2012
    Daniel Tecu                        

Bookmark and Share
Tipareste acest articol
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page