Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012

Din lumea... lui Stanley Kramer (1056)

“Sine ira et studio - Fara ura si partinire”, Tacitus

* Indiferent de denominatia religioasa de care apartineti, presupun ca cel putin lecturarea Cartii Legii-Biblia constituie una dintre preocuparile dumneavoastra importante, lecturi de alta natura neconstituind o relevanta majora pentru intelect, iar in privinta pastrarii identitatii nationale, a limbii inaintasilor nostri, a respectului pentru TARA care adaposteste mormintele inaintasilor, interesul este egal cu solutia banala din matematica: adica NUL!!!
Foarte probabil Cartea lui Isaia-Isaiah, dupa parerea semnatarului acestor randuri, o capodopera a genului si care acopera perioada cea mai mare din Imparatia lui Judah, incepand cu domnia lui Uzziah (792-740 BC), cunoscut si ca Azaria, mentionat si in genealogia lui Isus Cristos, in Epistola-Evanghelia dupa Matei si continuand cu domniile imparatilor Jotham, Ahaz si Hezekia (715-687 BC), nu a trecut nelecturata!
 Mi-a atras atentia versetul 24, regasit la Cap.41, care are o conotatie cu evenimentele care au avut loc Marti, 6 Noiembrie, 2012 si urmeaza a avea loc Duminica 9 Decembrie, 2012, in TARA: "Iata ca sunteti nimic si lucrarea voastra este nimic; o scarba este cine va alege pe voi. - Behold, ye are of nothing, and your work of nought; an abomination is he that chooseth you".
Inca cu 750 BC s-a anticipat ceea ce Thomas Paine a tinut - din nefericire, fara rezultat - sa ne reaminteasca la 10 Ianuarie 1776: "domeniul politic a fost monopolizat de cei mai mari ignoranti si cei mai mari sarlatani ai umanitatii". Alegem mn continuare pe cei mai nepregatiti dintre noi, pentru simplul motiv ca nu suntem structurati mintal sa facem diferenta intre bine si rau sau intelectul nostru este asa de redus ca nu poate intelege... intelectul.
M-am intors de curand din Westminister, California, oras cu populatie preponderenta de origine vietnameza. Toti copiii nascuti pe teritoriul american vorbesc si scriu impecabil  in limba stramoseasca, orasul are 7 publicatii in limba vietnameza care se epuizeaza zilnic, vorbesc cu un respect deosebit de PATRIA strabuna, desi forma de guvernamant este de tip comunist si, paradoxal, sunt mandri ca asul de trefla al armatei vietnameze, cel care a condus trupele comuniste la ocuparea Vietnamului de Sud, gen. Nguen Vo Giap, s-a nascut in orasul An Xa din Vietnamul de Sud - pentru neinformati, aflat la 60 de mile NV de orasul Hue, fosta capitala imperiala a Vietnamului. Au un cult deosebit pentru eroii neamului, indiferent de filiatia lor politica si nu uita ca generalul Nguen Vo Giap, desi comunist convins, a fost comandantul trupelor nord- vietnameze care a pus capat dominatiei franceze in Indo-China, prin victoria de la Dien Bien Phu, din 1954 si artizanul victoriei din 30 Ianuarie 1968, cu ocazia  lui Tet Holyday-Anul Nou Vietnamez. Ce bine ar fi, daca am invata de la vietnamezi cum se onoreaza eroii neamului si revoltator de multe alte lucruri. Ar fi multe de spus despre populatia vietnameza, comparativ cu alte minoritati care salasluiesc pe pamant american. Intr-o majoritate covarsitoare apartin partidului Republican, reprezentantii partidului Democrat apropiindu-se revoltator de mult de ideologia comunista si nutresc un cult deosebit pentru  limba, cultura si literatura tarii de origine.
Au ramas foarte surprinsi cand le-am relatat faptul ca alte minoritati, m-am referit la cea romana, au reprezentanti in Parlamentul tarii lor de origine, lucru care dupa pareri mai mult decat competente este menit, in exclusivitate, de a se culege cat mai multe informatii despre americanii de origine romana!!! Fiind la un nivel revoltator de scazut, generat de lipsa totala de interes a tot ceea ce reprezinta cultura, nu ma mai surprinde nimic, TARA stramoseasca devenind un fel de "ocko piac"- a se citi "ocico piat" - unde pe taraba s-au scos la vanzare posturile de senator si parlamentar, la sume cuprinse intre 50 de mii si 2 milioane de euro!!! Si atunci va mai mirati ca suntem condusi de cei mai mari sarlatani ai umanitatii alesi dupa gradul lor de incompetenta si ineficacitate, singurul criteriu fiind dotarea financiara, de dotare cerebrala nefiind vorba. Unde sunt organele abilitate ale statului roman, care sa adune aceste cohorte de imbecili si sa le ceara justificarea averilor? Unde este mult trambitatul stat de Drept si ce pazeste noul ministru al Justitiei, Ms. Mona Pivniceru?
Daca construirea de scoli si universitati nu intra in sfera preocuparilor noastre majore, cer dnei. Pivniceru sa construiasca ... pivnite pentru armatele de imbogatiti ilegal pe baza sudorii poporului roman si pe devalizarea economiei nationale.

Revenind la "pivnitele" noastre, in numarul 1051 din 13 Octombrie, 2012, v-am afirmat ca "Alea Iacta Est"-Zarurile au fost aruncate, iar Titanicul Pontifus Maximus a trecut demult Rubiconul-Potomacul care-l va propulsa in biroul de pe 1600 Pennsylvania Avenue, pe cel putin patru ani de aici inainte. Deci, stati linistiti "Les jeux sont faits; rien ne va plus, Jocurile au fost facute; ramane asa. Spun pe cel putin patru ani, intrucat am indreptatite dubii de a afirma ca Republica facuta cadou la Conventia Constitutionala, tinuta la Philadelphia, la 18 Septembrie 1787, nu va putea fi pastrata.

 Deocamdata administratia va fi parasita, sau mai corect va renunta la serviciile lui Hillary Rotham Clinton, cunoscuta drept sotia lui William Jefferson Blyte Clinton, presedintele care a transformat Biroul Oval intr-un Budoar destinat Rahavelor- macar cu cea din Cartea Legii, s-a cucerit cetatea Ierihon- Timothy Geithner, secretarul Departamentului Trezoreriei, delicvent cu plata taxelor catre IRS, surprinzator, organizatie subordonata lui Timothy si Jay Carney, secretarul de presa al Casei Albe. Asteptam cu interes ca Eric Holder sa renunte la functia de General Attorney-Ministru al Justitiei, domnia sa fiind autorul unor gafe impardonabile pana si pentru un muritor de rand. Foarte curand sunt convins ca se va asista la o premiera in isteria Statelor deloc Unite ale Americii, cand prima doamna a Americii, va deveni functionar guvernamental, urmand a fi retribuita din taxele noastre, marea majoritate a americanilor fiind neplatitori de taxe si asa cum s-a dovedit, ardenti suporteri ai Titanicului Pontifus Maximus. Din nou, se adeveresc spusele personajului Scar din filmul "The Lion King": we are surronded by idiots- noi suntem inconjurati de idioti. Cred ca idioti este putin spus !!!

Pe langa suportul masiv al celor care nu produc nimic pentru aceasta societate si cer redistribuirea - a se citi furtul - averilor celor care s-au sacrificat ca America sa ajunga unde a ajuns, Titanicul a primit suportul tuturor  politicienilor de prima marime ai Mapamondului. Presedintele Hugo Chavez, personajul care doreste transformarea Americii Latine intr-un "fief" comunist, ne spune ca daca era cetatean american vota pe Barack Hussein Obama. Personal, nu ma surprinde, cei doi au vederi ideologice similare. Un alt corifeu al comunismului, Fidel Castro Ruz, il considera pe Titanicul Pontifus Maximus, drept cea mai progresista persoana care a candidat vreodata la presedintia USA. Vladimir Putin, presedintele Rusiei, personajul care aprovizioneaza celulele teroriste cu armament si suporta ambitiile nucleare ale Iranului, il considera pe Obama un om onest, care doreste schimbari spre binele Americii.
Daca socializarea tuturor mijloacelor de productie si controlul statului asupra tuturor activitatilor componentilor societatii, este considerata schimbare spre bine, atunci cum definim un stat totalitar.
 
Nu ne ramane decat sa ne consolam cu cele lasate umanitatii de jurnalistul  H.L. Mencken (1880-1956), unul dintre cei mai ardenti critici ai sistemului de guvernamant american, care a afirmat: "fiecarui om decent ii este rusine de guvernul sub care trebuie sa traiasca-every decent man is ashamed of the government he lives under". In ce ma priveste, am asteptat altceva de la populatia americana, dar revenind la geniul John Tilloston, Archbishop de Canterburry, "impotriva logicii nu exista alta armura ca ignoranta-against logic there is no armor like ignorance". Din nefericire, ignoranta a atins cote alarmante si este o componenta a majoritatii locuitorilor. Pana la urma, nici nu meritam altceva, "democratia fiind un mecanism care ne asigura ca trebuie sa fim guvernati exact cum meritam - Democracy is a divice that insures we shall be governed no better than we deserve". - George B. Shaw  
A. C. Ton

Bookmark and Share
Tipareste acest articol
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page