Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012

Basescu îl felicita pe Obama si îsi exprima speranta ca va avea ocazia sa-l reîntâlneasca "în viitorul apropiat"


Bucuresti, 7 nov /Agerpres/ - Presedintele Traian Basescu i-a transmis, miercuri, un mesaj de felicitare presedintelui Statelor Unite ale Americii, Barack Obama, pentru realegerea sa in functie, in care si-a exprimat speranta ca va avea ocazia sa-l reintalneasca in viitorul apropiat.
"Am deosebita placere sa va scriu pentru a va felicita cu prilejul victoriei in alegerile prezidentiale din data de 6 noiembrie. Atat campania dumneavoastra de succes in vederea realegerii, cat si determinarea de a va indrepta spre o noua viziune a Americii in care prosperitatea este impartasita tuturor, au atras atentia romanilor si a natiunilor din intreaga lume. Realegerea dumneavoastra survine intr-un moment foarte prilenic pentru parteneriatul strategic romano-american. Relatia progresiva, construita pas cu pas, a reprezentat intotdeauna forta dinamica a parteneriatului nostru bilateral", se arata in mesajul presedintelui Basescu.
El subliniaza ca Declaratia Comuna privind Parteneriatul Strategic pentru Secolul XXI, semnata in septembrie anul trecut, este dovada "increderii si a prieteniei" dintre cele doua tari, care traseaza, in egala masura, liniile viitoare ale cooperarii.
"In acelasi timp, Declaratia Comuna ofera fundamentul necesar pentru a putea atinge scopurile pe care ni le-am propus in viitor. Mai mult, Tratatul dintre Romania si Statele Unite privind implementarea Sistemului de aparare impotriva rachetelor balistice in tara noastra reprezinta o evolutie semnificativa la nivel bilateral, care are potentialul de a asigura securitatea zonei euroatlantice in ansamblu. Imi exprim convingerea ca vom continua si vom consolida dialogul nostru apropiat si vom lucra impreuna pentru a consolida parteneriatul strategic si legaturile de prietenie dintre tarile noastre. Doresc sa va asigur ca parteneriatul transatlantic are o importanta fundamentala pentru Romania, in calitatea sa de membru al NATO si al UE", se mai arata in mesajul transmis presedintelui american reales.
Basescu i-a urat succes lui Obama, exprimandu-si speranta unei intrevederi, in viitorul apropiat.
"Imi exprim speranta ca voi avea ocazia sa va reintalnesc in viitorul apropiat. Anticipand acest moment, reiterez felicitarile mele sincere pentru victoria obtinuta in alegeri si va urez succes in indeplinirea mandatului care v-a fost incredintat de poporul american. Va rog sa primiti, domnule presedinte, asigurarea inaltei mele consideratii si a respectului meu', ii mai scrie Basescu presedintelui american. AGERPRES
Bookmark and Share
Tipareste acest articol
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page