Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012

Aeroportul Henri Coanda îsi dubleaza capacitatea; noul terminal de plecari a fost inaugurat


Bucuresti, 7 nov /Agerpres/ - Noul terminal de plecari al Aeroportului International Henri Coanda a fost inaugurat marti, in prezenta premierului Victor Ponta si a ministrilor Transporturilor, Ovidiu Silaghi, si Internelor, Mircea Dusa.
"Odata cu inaugurarea noului terminal de plecari al Aeroportului, practic dublam capacitatea de operare la 4.500 de pasageri pe ora de varf. Astfel, ne clasam confortabil in ierarhia aeroporturilor de top din lume si putem deveni un hub regional", a declarat directorul general al Companiei Nationale Aeroporturi Bucuresti, Cristinel Smadu.
Noul terminal va prelua, incepand cu noaptea de marti spre miercuri, toate cursele interne si va rezolva de asemenea problema portilor de imbarcare pentru Spatiul Schengen.
Realizarea noului terminal face parte din Faza a III-a a programului 'Dezvoltarea si Modernizarea Aeroportului International Henri Coanda Bucuresti'. Lucrarile de constructie a acestui obiectiv de investitii au demarat in iulie 2011 si au fost finalizate intr-o perioada record de 17 luni.
Pe suprafata nou construita a terminalului, de 19.600 mp, pasagerii si companiile aeriene au la dispozitie facilitati performante si servicii la o clasa superioara, sustinute de o tehnologie de ultima generatie si integrate intr-un design modern si expresiv.
Terminalul a fost proiectat pentru a raspunde cerintelor impuse de aderarea Romaniei la spatiul Schengen, deservind totodata toate cursele interne ai caror pasageri au la dispozitie servicii high class, inclusiv un salon VIP, amplasat langa portile de imbarcare.
Noul terminal dubleaza capacitatea de procesare a aeroportului, adaugand inca 52 de ghisee de check-in la cele 52 existente in prezent, pasagerii avand posibilitatea de a efectua formalitatile de imbarcare inclusiv la 8 noi dispozitive de Tself check int.
Verificarea si controlul bagajelor de cala ale pasagerilor noului terminal se realizeaza prin intermediul celor mai performante sisteme in domeniu, de ultima generatie, care garanteaza unul dintre cele mai ridicate niveluri de securitate pe plan international.
Pasagerii au la dispozitie in noul terminal mai multe magazine, restaurante si baruri, amplasate pe o suprafata de aproape 400 de mp. De asemenea, peronul pentru autovehicule si autobuze din fata terminalului a fost reconfigurat si redimensionat, iar parcarea publica pentru autovehiculele pasagerilor a fost suplimentata cu 244 de locuri.
Din 25 martie, Aeroportul Henri Coanda a preluat cursele low-cost de pe Aeroportul Baneasa, iar traficul de pasageri a crescut, astfel, cu 45% la aterizari si cu 30% la decolari. AGERPRES
Bookmark and Share
Tipareste acest articol
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page