Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012

Asasinul Romaniei si DIICOT, cot la cot

Stiati ca Ion Iliescu a fost scos de sub urmarire penala, in dosarul Mineriadei din iunie 1990, cu incalcarea prevederilor Conventiei pentru Apararea Drepturilor Omului si Libertatilor fundamentale? Aflam de la Newsini11 Martie 2009 ca "Solutia de scoatere de sub urmarire penala data pentru Iliescu si alti 30 de invinuiti, printre care si Magureanu, s-a dat deoarece magistratii care au instrumentat acest dosar au inceput cercetarile pentru fapte care, la momentul producerii, nu erau prevazute in Codul Penal". Sa intelegem, deci, ca juristii lui Ceausescu nici nu au gandit ca s-ar putea savarsi fapte precum cele savarsite de Iliescu? Este adevarat ca in "Conventia pentru Apararea Drepturilor Omului si Libertatilor fundamentale" (Roma, 4 XI 1950) se prevede la Articolul 7 – Nici o pedeapsa fara lege:

1. Nimeni nu poate fi condamnat pentru o actiune sau o omisiune care, in momentul in care a fost savarsita, nu constituia o infractiune, potrivit dreptului national sau international. Magistratii DIICOT sunt pasibili de delicte precum tainuire, obstructionarea justitiei, protejarea infractorului etc., atat pentru incalcarea pct.1, nesocotirea dreptului international, cat si pentru faptul ca trec sub tacere punctul 2 al Art. 7, care nu lasa nici un dubiu asupra samavolniciei lor:

2. Prezentul articol nu va aduce atingere judecarii si pedepsirii unei persoane vinovate de o actiune sau de o omisiune care, in momentul savarsirii sale, era considerata infractiune, potrivit principiilor generale de drept recunoscute de natiunile civilizate. Sa nu fi stiut Codruta Kovesi, cand l-a scapat de puscarie pe Iliescu, ca abominabilele acte teroriste savarsite de acesta, in iunie ’90, sunt considerate infractiuni potrivit dreptului international?

Faptul ca Procurorul General al Romaniei si magistratii DIICOT isi permit sa comita, impotriva vointei tuturor organizatiilor neguvernamentale, a asociatiilor pro-democratice si a maselor largi de revolutionari, acte anticonstitutionale si antisociale, impiedicand dreapta judecata a <carpei kaghebiste> (dupa Vadim), tradatorului si <spionului sovietic> (dupa Ceausescu), <sulfei bolsevice> (dupa Dancu), pune in dezbatere publica insasi existenta statului de drept si a adoptarii principiilor de drept europene. Ion Iliescu nu poate fi judecat corect in Romania intrucat, urmare atacului terorist din decembrie ’89 si asasinarii fostului presedinte, Nicolae Ceausescu, toata averea statului a trecut in buzunarele celor care au preluat puterea si au format clasa politica conducatoare, care a dus Romania pe ultimul loc din Europa. "Satrapul criminal", cum este denumit Ion Iliescu de catre comunistii lui Voronin, poate avea parte de o judecata corecta numai in fata Tribunalului International de la Haga, unde s-ar putea intalni cu fantoma prietenului si tovarasului sau de idei, Milosevici. E de neinteles acest om, dupa cate nenorociri a adus Romaniei si dupa o foarte scurta perioada de recunoastere a fatidicei sale activitati cand, in 2007, reclama "formele aberante ale comunismului" si apela la "umanitatea din noi; doar iertand poti spera la iertare", ba chiar isi exprima dorinta "Mi-as dori, repet, sa ne bucuram de ceea ce am realizat impreuna", iata-l sarind la gatul presedintelui, a PDL-ului si la tot ce nu e PSD si continuandu-si activitatea subversiva prin cluburi, blogguri, conferinte si intruniri. Poate nu vrea sa moara acasa.

Baltimore – USA –

7 iulie 2009,

Gheorghe Tanasescu.

Bookmark and Share
Tipareste acest articol
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page