Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012

Biroul consular de la Erbil, inaugurat de ministrul Corlatean în timpul vizitei în Irak


Bucuresti, 6 nov /Agerpres/ - Ministrul de Externe, Titus Corlatean, a inaugurat luni un nou birou consular, la Erbil, in Irak, ca parte a sectiei consulare de la Bagdad, informeaza Ministerul Afacerilor Externe.
seful diplomatiei romane a evidentiat importanta deschiderii acestei reprezentante diplomatice in Regiunea Kurdistan din Irak, pentru imbunatatirea activitatii de acordare de asistenta si protectie consulara cetatenilor romani si servicii consulare pentru cetatenii irakieni din circumscriptia oficiului, precizeaza MAE.
Cu aceasta ocazie, ministrul Titus Corlatean s-a declarat increzator ca deschiderea Biroului Consular Erbil va incuraja si mai mult companiile romanesti sa dezvolte legaturi in regiune, va ajuta la o mai buna intelegere a realitatilor din teren si va facilita dezvoltarea cooperarii in domenii precum educatie si cultura.
In cadrul convorbirilor cu reprezentantii conducerii Regiunii Kurdistan din Irak, prezenti la acest eveniment, au fost abordate aspecte de interes pentru aprofundarea cooperarii economice, participarea agentilor economici romani la reconstructia zonei, acordarea de asistenta.
Totodata, in contextul vizitei, a fost semnat un acord de infratire intre judetul Brasov si guvernoratul Erbil. Acordul a fost semnat in prezenta ministrului roman de Externe si a ministrului de interne al Guvernului Regional Kurdistan, de presedintele Consiliului Judetean Brasov, Aristotel Cancescu, si guvernatorul din Erbil, Nawzad Hadi.
La ceremonia de inaugurare au participat ministrul de interne al Guvernului Regiunii Kurdistan din Irak, Kerim Sinjari, si guvernatorul din Erbil, Nawzad Hadi, precum si reprezentanti ai autoritatilor locale, ai mediului de afaceri si ai mass-media. AGERPRES
Bookmark and Share
Tipareste acest articol
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page