Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012

Va fi înfiintata publicatia The Review of Romanian Books


Bucuresti, 6 nov /Agerpres/ - Centrala Institutului Cultural Roman (ICR), prin Directia Generala a Promovarii Creatiei, organizeaza editarea publicatiei lunare The Review of Romanian Books, anunta, luni, intr-un comunicat transmis AGERPRES, Serviciul Presa al ICR.
Noua publicatie va contine articole si recenzii ale volumelor reprezentative din diverse domenii ale culturii si civilizatiei, care sa faca accesibila, pentru cititorul din alte tari, cunoasterea culturii si a dezbaterii publice din tara noastra.
ICR isi asuma editarea si finantarea publicatiei, in timp ce Directia generala a Promovarii Creatiei este insarcinata sa propuna redactia publicatiei The Review of Romanian Books, pe baza selectiei de candidaturi.
Potrivit sursei citate, Comitetul Director al ICR a decis ca Directia Generala a Promovarii Creatiei sa invite la discutii editurile din tara gata sa-si asume realizarea colectiei "Biblioteca Romana", ce cuprinde scrierile clasice ale culturii romane. In acest sens, ICR va incheia un acord cu editurile care isi vor asuma realizarea colectiei ''Biblioteca Romana''.
De asemenea, Directia Generala a Promovarii Creatiei din ICR va invita publicatiile din tara axate pe cultivarea cercetarii si dezbaterii - economice, sociologice, juridice, politologice, filosofice - la o discutie urmand ca cele reprezentative sa fie selectate in vederea sprijinirii pentru consacrare internationala.
Totodata, publicatiile cu profil de prezentare a rezultatelor cercetarii stiintifice si inovatiilor tehnice competitive sunt invitate la o discutie iar cele reprezentative vor fi selectate in vederea sprijinirii pentru consacrare internationala.
In noul Program 2012 al ICR se prevede organizarea Bibliotecii Culturii Romane de fiecare ICR aflat in strainatate, deoarece multe scrieri reprezentative pentru cultura romana, tiparite in anii recenti, in romana sau in alte limbi, nu se regasesc in Institutele Culturale Romane din strainatate.
Potrivit ICR, Curtea de Conturi a semnalat faptul ca in depozitele ICR se afla carti si publicatii in valoare de o jumatate de milion de euro, care nu au fost valorificate pe piata, Comitetul Director al Institutului, aproband transferul celor reprezentative spre Institutele Culturale Romane de peste granite.
Stocurile de carti traduse in anii trecuti din limba romana, aflate in depozitele unor edituri si librarii din strainatate, vor fi valorificate, fara noi costuri, de bibliotecile institutelor. AGERPRES

Bookmark and Share
Tipareste acest articol
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page