Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012

CCIB: Misiune economica în Turkmenistan, în decembrie


Bucuresti, 6 nov /Agerpres/ - Camera de Comert si Industrie a Municipiului Bucuresti (CCIB) intentioneaza sa deschida in capitala Republicii Turkmenistan, la Ashgabat, o reprezentanta a Camerei bucurestene, dublata de o expozitie permanenta cu produse realizate in Romania.
Potrivit unui comunicat al CCIB, remis luni AGERPRES, Camera bucuresteana va organiza, in a doua decada a lunii decembrie, o misiune economica in Turkmenistan, care vizeaza, pe langa obiectivele clasice ale unei astfel de actiuni de prospectare a pietei, si identificarea unui posibil partener in vederea deschiderii la Ashgabat a unei reprezentante a Camerei bucurestene, dublata de o expozitie permanenta cu produse realizate in Romania.
Aceasta va functiona dupa modelul testat cu succes la Sharjah (Emiratele Arabe Unite) si va asigura servicii de reprezentare pentru companiile romanesti ce doresc sa patrunda in Asia Centrala, dar si consultanta si asistenta pentru firmele din regiune care doresc sa initieze afaceri cu parteneri din Romania.
Recent, presedintele CCIB, Sorin Dimitriu, a avut o intrevedere cu ambasadorul extraordinar si plenipotentiar al Republicii Turkmenistan in Romania, Shohrat Jumayev, in urma careia s-a stabilit o colaborare intre cele doua parti, in vederea derularii in conditii optime a proiectelor ce vizeaza dezvoltarea relatiilor economice ale companiilor bucurestene cu parteneri din Turkmenistan.
"Shohrat Jumayev a apreciat proiectele prezentate de presedintele CCIB si a exprimat intregul sau sprijin pentru ca acestea sa devina realitate, in beneficiul comunitatilor de afaceri din cele doua tari. Ambasadorul Turkmenistanului a vorbit despre domeniile economice cu potential din tara sa, subliniind indeosebi oportunitatile pe care companiile romanesti le-ar putea valorifica in sectorul energetic, dar si in constructii. Excelenta Sa a subliniat calitatea produselor romanesti si a apreciat ca utilajul petrolier, dar si materialele de constructii si produsele din lemn (parchet, mobila etc.) realizate in Romania pot avea o buna piata de desfacere in tara sa. Ambasadorul Turkmenistanului la Bucuresti a apreciat ca bine-venita intentia Camerei bucurestene de a deschide o reprezentanta la Ashgabat si a vorbit despre initiative similare care functioneaza, de exemplu, 'casele de comert' deschise de Federatia Rusa si Ucraina in tara sa", se mentioneaza in comunicatul CCIB. AGERPRES
Bookmark and Share
Tipareste acest articol
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page