Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012

JUCARII COSMICE SI SUBLIMUL CATUSELORMaria Diana Popescu, Agero

Singurul lucru de care mai aveau nevoie romanii, ingroziti de vampirii Puterii de pe malul Dimbovitei, era „Noaptea spiritelor rele” - „All Hallows’ Eve”. Marfa macabra, sosita in sicriele integrarii, acompaniata de Christian Death, Killing Joke sau Necrophagia, ne arunca peste bord, de la hore pina la istorie, iar noi mergem schiopatind la noi acasa, intoxicati de foto-copiile pagine „Look like dead party” sau Bloody Mary. Jupinii au considerat ca popoarele din Balcani sint needucate si trebuiesc civilizate cu forta. „Civilizatorii” au patruns pina si in scoli, iar „lectiile” oferite tinerilor tin de falsificarea identitatii romanesti. Cum sa afle generatia tinara, de pilda, despre cea mai mare colectie de obiecte folosite in zborurile spatiale, colectie inscrisa in Guinness World Records, prezentata saptamina trecuta bucurestenilor, daca halloween s-a intins ca o pelagra in presa interna! Cum sa invete tinerii cite ceva din programele educationale initiate de Dumitru Dorin Prunariu, singurul roman care a zburat in cosmos, si care astazi amprenteaza cu reprezentativitate registrul spiritului romanesc si universal, cind li se da cu lingurita „marfa” otravitoare din import?
Cum sa invete in 50 de minute pe saptamana istoria neamului romanesc, cind pe coperta manualului nu mai scrie acum „Istoria Romanilor”, ci simplu. „Istorie”... alternativ fabricata. Cine a trecut pragul ineditei expozitii „Cosmos 2012 - Mit si adevar” a fost beneficiarul unor momente de neuitat. Au putut admira vasta colectie de obiecte spatiale, detinuta de Tasillo Romisch, fondator „Space Service International”: hrana si bautura pentru astronauti, jucarii „cosmice”, praf selenar, roci, obiecte de igiena si de dormit, echipamente originale ale programelor spatiale europene, rusesti si americane (Sputnik, Explorer si Apollo), costumul de zbor al cvadruplului cosmonaut rus Iuri Usaciov, o manusa a lui Iuri Gagarin…
Memorabil! Nu? Pentru ca un memoriu indreptatitor de morala, „Dati halloweenul afara din scoli”, a fost trimis spre Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului din Romania de catre Federatia Organizatiilor Ortodoxe Pro-Vita din Romania si Asociatia Bucovina Profunda Suceava. Pe scurt: biserica Poloniei critica si ea practicile sataniste de halloween, rusii vor sa ne atraga ca un magnet, puterea americana nu-si ia gindul de la rusi, Barosso zice ca s-a pripit cu extinderea, legea e facuta pentru catei, nu pentru dulai, iar virful de lance al coloanei de ocupatie financiara a tarii, manageriata de generatia benerista (baieti unul si unul, rasariti din mugurul putred al capitalismului) consuma bananele cu coaja cu tot, conform principiului maiorescian al „formelor fara fond”. Ceea ce inseamna ca indiferent de motive, diavolul sta ascuns in amanunte, adica in motive. Iar motivele a transformat populatia bancherilor romani intr-un bazin olimpic de corupti. Singurul colac de salvare ar fi disparitia lor definitiva. Sindromul disparitiei, pomenit de Michel Schneider, le va fi protectie pentru a suporta sublimul catuselor.
Pe larg, am luat act de dovezile fraudei savirsite de vremelnicii care rinduiesc finantele tarii doar pentru ei! Se rasucesc in morminte conducatorii strabuni, voievozii patrioti, care si-au sacrificat linistea, averile si vietile pentru binele poporului. Cu ceva timp in urma afirmam in „Extraterestrii si bancherii” si in „Bancile si parastasul” ca, in unitatile bancare de pe teritoriul tarii, se produc fraude de milioane de euro. Poate n-am avut credibilitate la vremea respectiva, insa, iata, DIICOT a dat la iveala saptamina trecuta o imensa frauda bancara si spalare de bani. Este vorbea de zeci de milioane de euro, respectiv obtinerea unui numar de 40 de credite de la 16 filiale bancare de pe teritoriul Romaniei, prin utilizarea unor documente falsificate. Procurorii estimeaza ca pagubele sint mult mai mari. Au fost scotocite 16 sedii de banci, au fost ridicati si audiati 100 de suspecti de frauda si spalare de bani: functionari ministeriali, directori si vicepresedinti de banci, directori in importante institutii de stat sau private, vip-uri cu renume fals, dar cu experienta in fraudele bancare. si asta pentru ca sistemul bancar din Romania, complet virusat si bolnav, este oblojit si tratat cu surogat de mugurul artificial. Reiterez, in speta, doua dintre titlurile mele mai vechi: „Afara cu bancile din tara”, „Bancherii si recuperatorii sfideaza natiunea”. DIICOT a facut doar o reprezentare de forta publica, sint convinsa, presa ni-i arata putin cu catuse la miini, apoi se lasa coruptia peste capetelor lor de acuzare. Cine plateste uriasa dauna? Pai, poporul care a imprumutat de la banci si i se face executarea silita a casei si bunurilor, pentru ca nu-si mai poate achita ratele mereu crescinde din salariile mizerabile de nici 300 de euro pe luna, sau din indemnizatia de somaj, daca nu i s-a terminat si acesteia perioada. De la imprumutati isi trag bancile seva din care se hranesc bancherii corupti. In sinul bancilor din tara (peste 40), traiesc si se imbuiba grupuri infractionale, sub coordonarea unor insemnati lideri. Mai aveti vreun dubiu ca suntem sclavi financiari?
In concluzie, asa cum un cercetator a pus din buzunar un schelet in lantul povestii cu evolutia darwinista, tot astfel pentru Charles s-a fabricat o ramura artificiala in arborele sau genealogic, care sa-i permita acestuia sa ceara cit o vrea pamint si apa istoriei noastre. Mai in gluma, mai in serios, imi puneam o intrebare: nu cumva Sandy a fost sincronizat din butoane cu ultima suta de metri a campaniei, pentru a-i asigura lui Obama propaganda necesara cistigarii cursei? Iata cum secolul vitezei a devenit un secol al neputintei de a sustine marile adevaruri.
Maria Diana Popescu, Agero
Sursa: www.agero-stuttgart.de

Bookmark and Share
Tipareste acest articol
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page