Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012

INTERVIU CU POETUL AMERICAN DARREN. B. RANKINS                                                                               Daniela Voicu

Daniela Voicu: Cand a inceput pasiunea pentru poezie?
Darren B. Rankins:  ,,A fost nu inainte de varsta de 20 de ani, cand am realizat cat de minunata este viata mea si lucrurile care ma inconjoara.”
D.V.: Cand ati publicat prima poezie, cine v-a indrumat?
D.B.R.: ,,Am publicat prima mea poezie cand eram la colegiu la MTSU, in Frog Pond a Haiku Chapbook, iar Spiritul Sfant m-a inspirat sa scriu.”
D.V.: Cate carti ati publicat?
D.B.R.:,,Am publicat trei carti si lucrez la a patra -"Pure Thoughts Vol.1-4."”
D.V.: Este o meserie sa fii poet?
D.B.R.: ,,Este intotdeauna o meserie cand incerci sa stai concentrat pe cuvinte, sa poti sa exprimi cititorilor, pasiunea ta de a scrie, care te ajuta sa le arati, cum este  lumea prin cuvintele tale.”
D.V.: Am inteles ca ati dedicat foarte mult din viata dumneavoastra actiunilor caritabile, care sunt acestea?
D.B.R.: ,,Sunt atat de multi pe care i-am ajutat cu bani, iar in timpul meu liber am facut voluntariat: Crucea Rosie, March of Dimes, Lung Walk, Cystic Fibrosis, Habitat for Humanity, Salvation Army as a Bell Ringer, Martin Luther King March, Nashville Rescue Mission, Cancer Walk, Leukemia & Lynphoma Society, Heart Walk, am scris  chiar un poem si l-am trimis la Casa Alba....si multe altele.”
D.V.: Aveti colaborari internationale?
D.B.R.: ,,Pentru moment nu am colaborari internationale, doar prin intermediul internetului.”
D.V.: Ce rol joaca familia in viata dumneavoastra?   
D.B.R.: ,,Sunt primul din familia mea, care a scris, iar familia joaca un rol important in viata mea. Ca sa aflati mai multe despre mine, vizitati website-ul:  www.purethoughts.info.”
D.V.: Poezia salveaza omenirea?
D.B.R.: ,,Nu, nu ne putem salva pe noi insine, doar luptand in credinta in Isus Christos. Poezia mea inspira si ma rog, sa pot  ajuta vietile oamenilor intr-un mod pozitiv.”
D.V.: Ce planuri de viitor aveti?
D.B.R.: ,,Daca as avea mai multi bani, mi-ar placea sa calatoresc in jurul lumii, sa fotografiez sau sa scriu despre minunatii oameni si locuri pe care le-as intalni. Ma rog pentru asta in fiecare zi.”
D.V.: Puteti da un sfat tinerilor poeti?
D.B.R.: ,,Tinerii  trebuie sa continue sa munceasca din greu si sa mearga la scoala, sa aiba cat mai multa educatie.
 Urmeaza-ti visele muncind si stand concentrat numai pe lucrurile pozitive si nu negative!”
( purethoughts.info)

...........................................................................................................................................................
Darren Barnard Rankins s-a nascut  din parintii James William si Barbara E. Rankins pe 24 septembrie 1966, in Rutherford, Tennessee. El este al saselea copil din sapte: o sora, Maxine, si cinci frati: Iacov, Kerry, Kevin, Felix, si Vernon.
Darren locuieste in Murfreesboro, Tennessee. In plus, fata de serviciul cu norma intreaga, are patru copii minunati pe care ii iubeste foarte mult: Joshua, Michael, Ashley si Amy. Unele dintre marile sale experiente de invatare, au venit de la copiii sai mici.
Darren este un poet foarte talentat. El si-a inceput cariera scriind in clasa a sasea. A  devenit  cu adevarat incantat de poezie atunci cand, MTSU directorul Honors Program, Papa Ioan Paul al Montgomery a sugerat ca Darren sa ia parte in 1994, la MTSU Poetry Slam. Aceasta a fost prima lui ocazie de a impartasi poezia sa cu alti scriitori intr-un cadru informal. Apoi  a inceput sa prezinte poemele sale editorilor, aparand in mai multe reviste si ziare.
Darren a inceput sa scrie poezie crestina, simtind o chemare spre Dumnezeu. A vrut sa gaseasca o cale in care credinta sa aiba  un impact mai mare intre cititori si  poemele sale, asa ca a schimbat  scrisul din hobby, in propria-i afacere. El a numit ,, Pure thoughts” afacerea sa in 1995.
 Si-a extins talentul  creand tricouri crestine. Multe dintre tricouri contin pe langa poeme, versete din Biblie, pentru a sublinia importanta credintei din poemele sale.
Chiar daca este important pentru Darren sa castige bani pentru a-si sprijini familia, el incearca sa gaseasca cauze bune pentru a sprijini si alti oameni. A vandut sau donat peste 5.000 de tricouri la nivel mondial. Darren are o convingere ferma, ca el poate sa schimbe viata oamenilor, ajutandu-i sa auda cuvantul lui Dumnezeu. A luptat cu  greutatile din viata sa proprie, care i-au dat putere si empatie pentru a fi sensibil la nevoile altor oameni din jurul lui.
 El va continua sa scrie poezie pentru a raspandi cuvantul lui Dumnezeu pentru altii. Asa cum numele sau devine mai cunoscut, el spera sa-si extinda afacerea. Continua sa proiecteze tricouri si iubeste sa gaseasca noi modalitati de a impartasi proiectele sale cu comunitatea.
(www.purethoughtsmagazine.net, www.purethoughts.info, Darren B. Rankins pe facebook)

Bookmark and Share
Tipareste acest articol
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page