Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012

Din lumea... lui Stanley Kramer (1055)

“Sine ira et studio - Fara ura si partinire”, Tacitus

* Din motive independente de noi, inchiderea editiei a survenit inaintea aflarii rezultatului alegerilor prezidentiale. Oricum, parafrazandu-l pe Iosif Dougashvili, alias Iosif Visarionovici Stalin - dupa surse demne de toata increderea, fost agent al politiei tariste, Ohrana- "nu conteaza ce-ati votat voi, conteaza ce numaram noi", sa speram ca rezultatul va fi corect; nu de alta, dar deja persoane care si-au inregistrat votul in North Carolina pentru candidatul republican Mitt Romney, masina-computerul au trecut voturile in favoarea lui Barak Hussein Obama!!! Bineinteles, vinovat a fost gasit "acarul", adica computerul. Pentru ca v-am amintit de Ohrana -Politia Secreta Tarista - doar pentru stricta dumneavoastra informare doresc sa va refamiliarizez cu faptul ca la inceputul Revolutiei Bolsevice, 4 din 5 membri ai Biroului Executiv al Partidului Comunist din St. Petersburg, erau membri ai Ohrana. Deci, nu mai credeti ceea ce vedeti, auziti sau cititi; adevarul fiind la ani lumina de realitatea prezentata.
In trecutul nu prea indepartat, v-am familiarizat cu un proverb japonez, care spune ca "daca credeti tot ce cititi, mai bine renuntati la citit". Poate acesta este si motivul pentru care cititul presei de limba romana in comunitatea romaneasca se cifreaza mult sub 1/1000, in timp ce la alte minoritati trece de 75%!!! Tot la un eseu anterior va aminteam de jurnalistul american Bill O'Reilly care a afirmat ca peste 80% din stirile prezentate in presa americana sunt rodul comenzilor unor grupuri de interese.
Va asigur ca publicatia noastra ramane constant fidela celor regasite in Epistola-Evanghelia dupa Ioan, Cap.8, vers. 32: "Veti cunoaste adevarul, si adevarul va va face slobozi. -And ye shall know the truth, and the truth shall make you free". Pentru reimprospatarea memoriei dumneavoastra, acelasi citat se afla pe frontispiciul cladirii celei mai profesionale organizatii de Intelligence din lume, aflata la McLean, statul Virginia, cladire care are in hol statuia eroului meu preferat, Nathan Hale, care in fata plutonului de executie englez, la 22 Septembrie 1776, a spus: "singurul meu regret este ca n-am decat o singura viata s-o pierd pentru tara mea- I only regret that I have but one life to lose for my country".
In rest, in prag de alegeri parlamentare in Romania, ma crucesc cand vad cine doreste sa ne reprezinte. Asa cum i-am scris si distinsului om de cultura, intelectualului desavarsit Corneliu Leu, acesti oameni n-au simtul decentei. Apelurile mele in TARA si in Diaspora la cei care au initiat aceasta nefondata propunere, privind reprezentarea parlamentara a Diasporei americane, s-a lovit de un impenetrabil zid. Rusine domnilor pentru deserviciul pe care-l faceti GLIEI STRAMOSESTI. Cu o asemenea reprezentare de care nu este nevoie, nu-i de mirare ca ne vom mentine pentru eternitate statutul de Paria si de Haiti al Europei. Chiar nu va vedeti cine sunteti? Si cu asta am terminat cu voi, fiind adeptul postulatului lasat umanitatii de omul politic si conducatorul militar afgan, Hazrat Ali: "Este un singur mod de a raspunde imbecililor si idiotilor; de a pastra tacerea!" Deci, legat de acest subiect, voi pastra o tacere completa; nu sunteti parteneri de discutie, pentru simplul motiv ca ne raportam ca indivizi la valori diametral opuse si suntem sub toate aspectele la ani lumina distanta.
Revenind la "oile" noastre, indiferent ce ne rezerva Providenta sau... altii, va redau cuvintele unuia dintre cei mai mari juristi americani, Clarence Darrow, orator de mare calibru, mult superior Titanicului Pontifus Maximus plus teleprompter, si castigator al unor procese care l-au facut celebru pe esichierul juridic: "Cand am fost copil mi s-a spus ca oricine poate deveni presedinte; am inceput sa cred  acest lucru. - When I was a boy I was told that anybody could become president; I'm beginning to beleive it". Parcurgand lista celor 43 de presedinti ai Statelor Unite ale Americii, conducatori ai 44 de administratii, Grover Cleveland fiind presedintele administratiei numarul 22 si al administratiei numarul 24 cat si performantele lor, afirm cu toata convingerea ca Clarence Darrow a avut perfecta dreptate.
 Adlai Ewing Stevenson, politician american de prestigiu, inzestrat cu un talent oratoric excelent, fost ambasador al USA la Organizatia Natiunilor Unite, ne-a avertizat ca "In America oricine poate fi presedinte; acesta este unul dintre riscurile pe care le asumi. - In America, anybody can be president. That's one of the risks you take". Indiferent ce ne ofera viitorul nu prea indepartat, referitor la ocupantul Biroului Oval de pe 1600 Avenida Pennsylvania din Washington DC, consolati-va cu faptul ca mai devreme sau mai tarziu, "ocupantul" se va ridica la nivelul lui de incompetenta. Sunt cuvintele unui geniu, specialist in hierarchiology, Laurence J Peter, "parintele" faimosului Peter Principle. Oricum, administratia numarul 44 a atins performanta maxima in acest domeniu.
Desi William Jefferson Blyte Clinton, AKA (also know as - cunoscut ca) Bill Clinton, ocupantul Biroului Oval in timpul celei de-a 42-a administratie nu se numara printre favoritii mei, imi permit sa-i dau celui care va conduce administratia numarul 45, un sfat preluat de la Bill Clinton: "Fiind presedinte este ca si cand ai conduce un cimitir; ai o multime de oameni "sub" tine si nimeni nu te asculta". Deja cu 47 de  milioane care traiesc pe ajutor social si alte 12,5 milioane care-si cauta in prezent un loc de munca, America arata sau este in curs de a arata ca un cimitir. Cu toate acestea, lunar se primesc in jur de 100,000 de noi rezidenti, nemaivorbind de existenta a peste 20 de milioane de rezidenti ilegali!!! Unde se va ajunge, este usor de anticipat pentru o minte rationala. Din nefericire, suntem condusi de ignoranti, iresponsabili, incompetenti, lipsiti de cea mai elementara consideratie fata de omenire. John Tillotson, unul dintre cei mai intelepti oameni pe care acest zbuciumat mapamond a avut sansa sa-l aiba, Archbishop de Canterbury ne-a avertizat ca acest lucru va duce la ruinarea umanitatii. Numai Divinitatea cunoaste Quo Vadis America! Vorbind de acelasi subiect filosoful francez Albert Camus ne spune ca toate relele existente in lume, intotdeauna sunt rodul ignorantei noastre. Cohorte de ignoranti aleg legiuni de aceeasi factura ca sa conduca destinele lumii. Nu-i suficient ca in perioada dintre alegerile precedente si cele curente n-au facut nimic, ii realegem spre a-si continua inactivitatea.
Personal raman ferm la parerea ca inainte de a culege binecuvantarile libertatii trebuie sa trecem prin oboseala de a o suporta-"Those who expect to reap the blessing of freedom, must like men undergo the fatiques of supporting it". Sunt cuvintele politicianului Thomas Paine, dupa umila mea opinie, printre putinii politicieni "verticali" pe care omenirea a avut sansa sa-i aiba. In ceea ce ma priveste, am obosit de atata libertate, mai ales ca s-a dovedit a fi prost inteleasa, lucru care va duce automat la anarhie, nemultumiri sociale si stari conflictuale majore intre membrii societatii.
Indiferent cu ce am fost blagosloviti, amintiti-va cuvintele celebrului fiolosof grec Aristotel, discipol al lui Platon si intemeietorul celebrei scoli peripatetice--Lykeion, care ne-a spus ca democratia este un guvern in mainile oamenilor de joasa calitate, lipsiti de scrupule si fara nici un fel de inclinatii. Cu alte cuvinte, actualii conducatori de aici si de pretutindeni.
Pentru a contracara acest neplacut handicap, filosoful grec Aristip, discipol al lui Socrate si intemeietorul Scolii Cirenaice ne sugereaza drept scop al vietii, cultivarea rationala a placerilor. In privinta rationalitatii fiintei umane, am foarte multe si indreptatite dubii. Asa ca va sugerez sa reflectati la cele lasate de Robert A Heinlein, unul dintre cei mai populari, influenti si controversati scriitori: "totul in exces; moderatia este pentru calugari. -everything in excess; moderation is for monks". Eu, care in urma cu peste 50 de ani am locuit, in perioada studentiei la o Manastire, cunosc moderatia calugarilor!
Ma straduiesc de ani de zile, prin aceste eseuri sa va familiarizez cu cele lasate omenirii de genii cerebrale, comportamentale, educationale, intelectuale etc. Nu cred c-am reusit, nu din cauza faptului ca nu ne-am regasit in aceeasi parametrii..., ci datorita celor ramase tot de la cerebralitatea lui Robert A Heinlein: "Cum as putea pune o idee noua in capetele voastre, daca prima data nu va elimin amagirile, erorile, iluziile etc. -How can I possible put a new idea into your heads, if I do not first remove your delusions". Se pare ca, parafrazand pe Bacovia din "Seara Trista", "... gandeam la lumi ce nu exista..............", ceea ce constituie un handicap insurmontabil.
Pana ce ne mai lamurim, va intalnesc la numarul 1056, cand vom sti si oficial cine ne va conduce spre Groapa Marianelor.
A. C. Ton

Bookmark and Share
Tipareste acest articol
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page