Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012

Dan Diaconescu face avere vânzând posturi de deputati pe listele partidului. Apogeul sistemului politic fanariot care anunta sfârsitul iluziilorDemocratia romaneasca post-decembrista, de fapt un post-comunism, a ajuns la o schizofrenie politica maligna. Vechile partide traditionale PSD, PDL, PNL, UDMR, PRM nu au reusit sa se reformeze rotindu-si cadrele din aceeasi pepiniera fesenista. Pe fondul unei scarbe generale a populatiei, pe seama politicii a aparut un mutant social: PP DD. Acest partid populist creat in tomberonul garsoniera de laturi mediatice de la OTV se vrea formatiune populara, ba chiar cu accente nationaliste. Ceea ce a facut in ultima vreme Dan Diaconescu poreclit Senzational in cazul Oltchim si in vanzarea posturilor de deputati pe listele partidului, cum vindeau domnii fanarioti dregatoriile din Divan, a dovedit ca este doar un produs politic corupt si sperjur, creat de ramasitele disperate ale sistemului securisto-comunist, plus ceva masoneri reciclati. Ei incearca sa se perpetueze in politica ca un abces prin partidul tembelizor PP DD via OTV. Asta in timp ce unui Partid Nationalist ii este refuzata inregistrarea la Tribunal de catre judecatorii legati ombilical de fostul regim comunist. Fostul lider al PP DD Bistrita-Nasaud Octavian Seciu audiat, recent, la DNA Cluj, dupa ce ar fi pretins 75.000 de euro de la un om de afaceri din Bistrita pentru ca acesta sa poata candida in numele PP DD la Camera Deputatilor. Avocatii fostului lider al PP DD Bistrita-Nasaud Octavian Seciu au declarat, la iesirea din sediul DNA Cluj, ca acesta a fost retinut pentru 24 de ore de procurori, pentru luare de mita. Potrivit unor surse politice, Octavian Seciu, in calitate de lider interimar al PP DD Bistrita-Nasaud, i-ar fi pretins 75.000 de euro omului de afaceri Lucian Adrian Ungur, fost candidat al PP DD pentru functia de primar al Bistritei, dar exclus imediat dupa alegeri din formatiune, pentru ca acesta sa fie reprimit in partid si sa poata candida pentru un post de deputat in Colegiul 1, conform presei locale. Conform surselor citate, ieri seara, dupa ce PPDD Bistrita-Nasaud a inregistrat candidaturile la BEJ, urma sa aiba loc tranzactia, iar Seciu sa primeasca 75.000 de euro de la Lucian Adrian Ungur.
Ziarul Gandul a negociat in numai 24 de ore, prin intermediul personajului fictiv Calin Pompiliu Popescu, candidatura pe listele PP DD intr-un colegiu din Bucurest, pentru suma de 50.000 de euro direct cu Dan Diaconescu. Personajul Pompiliu Popescu a fost sunat personal de presedintele PP DD, Dan Diaconescu, si, ulterior, a negociat cu seful filialei din Capitala a partidului, afland ca "taxa" este de 50.000 de euro, scrie gandul.info. Viitorul "candidat" si-a construit si o pagina de prezentare in care spune ca are 42 de ani, este casatorit si are un holding de companii.
In mod evident, Calin Pompiliu Popescu cu acest profil nu exista. El exista doar virtual pe pagina de Internet, precizeaza sursa citata. Mai mult, Dan Diaconescu ii obliga pe candidatii partidului sau sa semneze un "contract" neconstitutional cu clauza de reziliere inainte de a intra in cursa pentru un loc de deputat sau senator. Potrivit reprezentantilor PP DD "contractul" este un pact comisoriu care spune ca parlamentarul ales pe listele partidului nu poate migra la un alt partid. In cazul in care o face trebuie sa vireze in contul PP DD suma de 2 milioane de euro. La celelalte partide din sistemul politic: USL sau PDL se vorbeste ca majoritatea candidatilor decarteaza circa 100 000 euro pentru un loc eligibil.
Partidul lui Dan Diaconescu reprezinta culmea coruptiei si degradarii democratiei romanesti si esecul sistemului partinic de la noi. Dupa experienta politica a PP DD se va consuma si ultima excrescenta a sistemului politic post-decembrist si post-comunist intr-o combustie interna exploziva in care se va contorsiona aceasta structura fesenista creionata criminal de Ion Iliescu in decembrie 1989. Romanii nu vor da mai mult de 10 la suta din sufragii partidului OTV, care isi vinde locurile pe lista parlamentara ca macelarii carnea la piata. Disparitia acestui partid de pe scena politica va insemna si risipirea oricarei iluzii din mintea romanilor de pe urma despre sistemul politic subred de la noi. Daca nu ne vom trezi, noi romanii, vom pieri ca natiune si tara.
Ionut Tene

Bookmark and Share
Tipareste acest articol
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page