Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012

Europarlamentarul Monica Macovei va fi duminica in Tustin, California, la o intalnire cu romanii din Sudul Californiei


Monica Macovei, deputat in Parlamentul European, va fi prezenta duminica, 11 noiembrie, la Misiunea “Sf. Ioan Botezatorul” din Tustin, California, ocazie cu care se va intalni si cu romani din Sudul Californiei.

Monica Macovei va fi prezenta la Liturghia de duminica, care incepe la ora 10:00 AM, iar dupa slujba se va adresa celor prezenti, ocazie cu care va raspunde si intrebarilor din partea audientei. In cadrul discursului sau, Monica Macovei va vorbi despre Parlamentul European, criza economica, financiara si de incredere in Uniunea Europena, viziunea si masurile care se iau la nivelul Uniunii, provocarile actuale in domeniul anticoruptiei in Uniunea Europeana si Romania, precum si despre respectarea libertatii religioase.

Evenimentul va continua apoi cu o agapa frateasca pregatita de inimosii membri ai comunitatii Sf. Ioan Botezatorul. Monica Macovei va avea si alte intalniri cu membrii comunitatii.

“Este o onoare deosebita pentru noi ca doamna Monica Macovei a raspuns invitatiei pe care i-am adresat-o si este o oportunitate pentru romanii din Sudul Californiei sa vina la acest eveniment si sa o intalneasca personal”, a spus parintele Chris Terhes, preotul misiunii Sf. Ioan Botezatorul.

Misiunea “Sf. Ioan Botezatorul” isi desfasoara serviciile religioase in fiecare duminica, incepand cu ora 10:00am, in capela de la “St. Jeanne de Lestonnac School” situata la adresa 16791 East Main St., Tustin, CA 92780.

Monica Macovei a fost Ministru al Justitiei in Romania in perioada decembrie 2004 – aprilie 2007, iar anterior s-a remarcat ca un asiduu aparator al drepturilor omului. Din anul 2009 este membra a Parlamentului European din partea Romaniei si activeaza, intre altele, in Comisia pentru Justitie si Libertati Civile din cadrul Parlamentului European.

In luna octombrie 2012, Monica Macovei a castigat premiul “The Parliament Magazine” la categoria Justitie si Libertati civile pentru activitatea desfasurata in Parlamentul European si pentru initiativele si realizarile in domeniul luptei impotriva coruptiei si pentru respectarea drepturilor civile atat in Parlamentul European, cat si in Romania.

Monica Macovei a castigat acest premiu prin votul majoritatii membrilor Parlamentului European pentru ca in calitate de Ministru al Justitiei “si-a facut o misiune din reformarea sistemului juridic din Romania”, iar ca europarlamentar a extins lupta din domeniul anticoruptiei, al transparentei si libertatilor civile la nivelul intregii Uniuni Europene. Ea a fost desemnata pentru acest premiu dintr-un grup de 120 de europarlamentari implicati in acest domeniu, fiind singurul europarlamentar roman care a primit un premiu in cadrul galei “Premii pentru Europarlamentari”. Monica Macovei a dedicat acest premiu tuturor romanilor spunand ca "acolo unde nu este lege, nu este nimic ".

Orice persoana este binevenita la acest eveniment unde va avea oportunitatea sa o intalneasca personal pe Monica Macovei.

Pentru detalii suplimentare, preotul Terhes poate fi contactat la 714-746-0623 sau cterhes@gmail.com.

Misiunea Sf. Ioan Botezatorul
www.sfioan.org

Bookmark and Share
Tipareste acest articol
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page