Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012

FUEGO SI GRIGORE VIERU - LACRIMI GEMENELansarea volumului „Testament pentru Fuego”, la Iasi, a fost un prilej de intalnire si bucurie pentru iubitorii de poezie si ai artistului. Poeziile din acest volum i-au fost dedicate artistului, care il cinsteste si il omagiaza pe poet prin tot ceea ce face, dar mai mult decat atat, pastreaza legatura cu romanii de peste Prut, le intretine spiritul cu hrana din cantecele sale create pe aceste versuri.

Grigore Vieru in poezie si Fuego in cantec sunt doua lacrimi gemene, daruindu-ne noua, farame din fiinta lor generoasa, demna, iubitoare de oameni, de tara si de limba, pastratori de sfinte traditii si de icoane dragi in suflet.

Versurile lui Grigore Vieru, care a purtat in suflet nepretuitul tezaur al limbii noastre sunt declaratii de iubire pentru limba si neamul sau, pentru pamantul acesta al romanilor, pentru cel pe care l-a considerat fiu al sau.

Prin versurile si cantecele lor, Grigore Vieru si Fuego dovedesc harul si maiestria cu care au fost inzestrati, dar si taria de caracter, pe care o au de a apara limba noastra romaneasca si de a pastra traditiile romanesti. Cinstire li se cuvine poetului si artistului pentru ca poarta cu mandrie, prin lume, sfantul tezaur al neamului nostru de romani – LIMBA ROMANa!

Prin vers poetul Grigore Vieru si-a deschis sufletul, prin cantec artistul Fuego si-a deschis sufletul si acum, lumea poate sa umble sloboda prin ele.

Ceea ce face Grigore Vieru in poeziile sale si Fuego in cantecele sale nu constituie decat restituiri ale memoriei lor, ale trairilor peste care nu se va asterne niciodata uitarea. Poet divin tu ai ramas / si cred ca se cuvine / Sa las etern prin al meu glas /Un cantec pentru tine. / Sus, de pe bolta instelata / Esti steaua mea din Carul Mare / Ce-mi lumineaza calea-n noapte / si-mi spulbera durerile amare / Te simt mereu, imi esti aproape (POET DIVIN – dn volumul AUTOPORTRET de Rodica Elena Lupu)

Poetul si artistul poarta Romania, intreaga, ca pe un diamant in suflet, in inima, in sange, n-au parasit-o niciodata, ii dau viata, ii dau suflul lor, dau lectii de romanitate, lectii de civism si patriotism, de iubire de neam si de istorie. Chiar daca Grigore Vieru s-a mutat intre stele, vegheaza de acolo de sus asupra lui Fuego, care continua opera de inaltare a Limbii Romane, la rang de stindard si icoana sfanta.  


Rodica Elena Lupu
Bookmark and Share
Tipareste acest articol
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page