Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012

(Corespondenta) Donatii de carti pentru românii din Voivodina


Novi Sad, 29 oct - Trimisul special al Agerpres, Florian Copcea, transmite: Zeci de titluri de carte au fost donate, sambata, Societatii Limba Romana din Novi Sad de Centrul Cultural Mehedinti si editurile Lumina si Prier din Drobeta Turnu Severin.
Directorul Centrului Cultural Mehedinti, Emilia Mihailescu, a declarat pentru AGERPRES ca sutele de volume daruite respectivei entitati culturale romanesti din Republica Serbia au vazut lumina tiparului in 2012, ele purtand semnatura scriitorilor contemporani din sud-vestul Romaniei.
'Am facut acest gest pentru a intregi fondul de carte al institutiilor de cultura din Novi Sad. Societatea Limba Romana le va repartiza gratuit Bibliotecii de limba romana Nichita Stanescu din Novi Sad si unitatilor de invatamant de limba romana din Voivodina', a precizat Mihailescu.
La randul sau, presedintele Societatii Limba Romana, Lucian Marina, a afirmat ca intreaga cantitate de carti va ajunge in cel mai scurt timp la iubitorii de literatura din minoritatea romana din Serbia si a fost de parere ca gestul mehedintenilor merita respectul cuvenit intrucat cititorii, mai ales cei din Voivodina, sunt interesati de ce se scrie si cum se scrie in patria-mama.
'Este pentru noi o surpriza sa constatam ca in Mehedinti si in celelalte judet din jur traiesc si creeaza scriitori de valoare europeana, proza si poeziile lor ridicandu-se cu mult peste cele publicate in alte tari europene', a spus Marina.
La finalul manifestarii Societatea Limba Romana a acordat diplome de merit scriitorilor mehedinteni Ileana Roman, C.F.Sorin si Titu Dinut. AGERPRES

Bookmark and Share
Tipareste acest articol
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page