Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012

Hunedoara: Scriitorul Valeriu Butulescu-dublu laureat la "Saptamâna aforismului european" de la TorinoBucuresti, 30 oct /Agerpres/ - Scriitorul hunedorean Valeriu Butulescu a fost premiat cu Mentiunea de Onoare a Festivalului 'Torino in Sintesi' si cu Premiul special al Asociatiei Culturale 'Il Mondo delle Idee' in cadrul 'Saptamanii aforismului european', desfasurata la Torino, autorul mentionand marti ca distinctiile primite sunt extrem de importante pentru ca vin din 'capitala europeana a aforismului'.
'In ultimii ani am primit mai multe premii internationale, in Serbia, Polonia, Bosnia Hertegovina si multe alte tari. Dar premiile de la Torino sunt pentru mine cele mai importante. Acolo este o adevarata scoala a literaturii scurte. Torino este capitala europeana a aforismului', a declarat scriitorul Valeriu Butulescu.
Autorul a fost premiat pentru volumul de aforisme 'Oasi di sabbia' (Oaze de nisip, n.r.), aparut in Italia in traducerea Alinei Breje, cartea fiind ingrijita de scriitorul Fabrizio Caramagna.
'Autorul roman Valeriu Butulescu, care, cu aforismele sale traduse in peste 50 de limbi, poate fi considerat cel mai mare reprezentant in viata al literaturii scurte europene, a intretinut publicul, ilustrand cu o rara eficacitate, semnificatia si originea activitatii sale aforistice", se arata intr-o cronica a evenimentului postata de 'Asociazione Italiana per l'Aforisma' pe websitul propriu si pusa la dispozitie de scriitorul hunedorean.
Festivalul a inclus si un concurs international de aforisme, publicate de Editura Joker in antologia 'Athanor'. Rezultatele, in ordinea preferintelor juriului, au fost: Andrzej Majewski (Polonia), Valeriu Butulescu (Romania), Jan Sobotka (Republica Ceha), Yahia Labadibi (SUA). AGERPRES
Bookmark and Share
Tipareste acest articol
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page