Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012

Analist economic:România va avea de suferit daca sunt agreate la nivelul UE noile reglementari privind sistemul bancar


Bucuresti, 30 oct /Agerpres/ - Romania va avea de suferit de pe urma aplicarii, la nivel european, a noilor reglementari in domeniul serviciilor bancare, la capitolul intrari de capital, a declarat, marti, intr-o dezbatere de specialitate, Aurelian Dochia, analist economic si managing partner Concept.
'Serviciile financiare sunt un mare castig la nivelul Uniunii Europene. In domeniul serviciilor financiare, ne paste un mare pericol. La ora actuala, din cauza crizei exista mai multe discutii privind sectorul bancar. Din punctul de vedere al Romaniei, aceasta discutie este o mare pierdere pentru ca in ultimul deceniu am beneficiat de mari intrari de capital, de 150 miliarde de euro sub diverse forme. Un progres semnificativ pe care, de foarte multe ori, il uitam. Riscam sa pierdem aceste beneficii daca reglementarile care se discuta la nivel european vor fi puse in aplicare, astfel incat sa se creeze o separare a pietelor financiare, una in interiorul UE, cealalta in afara zonei', a afirmat Dochia.
Potrivit analistului economic, piata unica europeana este o realizare extraordinara, fiind cea mai mare din lume, cu 27 de state si 22 milioane de companii existente.
'Desi suntem constienti de anumite neajunsuri in functionarea Uniunii Europene, cred ca n-ar trebui sa uitam ca, totusi, aceasta constructie este in multe privinte un succes. Piata unica europeana este o realizare extraordinara si este cea mai mare din lume, nu neaparat ca numar de persoane (500 milioane de oameni), ci ca numar de tari. Exista 22 de milioane de companii care actioneaza pe aceasta piata unica, iar rezultatele obtinute pana acum nu sunt deloc de neglijat. Schimburile intracomunitare pe aceasta piata unica au crescut de 3,5 ori din 1992 pana in prezent, cu o valoare de 2.800 miliarde de euro in 2011. Existenta pietei unice a stimulat cresterea economica la nivel european. In plus, piata unica a creat 2,7 milioane de locuri de munca, cu o crestere de 1,3% in total', a explicat Aurelian Dochia.
Reprezentanta Comisiei Europene in Romania organizeaza, marti, la sediul din Bucuresti, dezbaterea cu tema 'Consolidarea pietei unice si stimularea cresterii economice - progrese, obstacole si prioritati', eveniment care face parte din seria de conferinte 'Perspective europene'.AGERPRES
Bookmark and Share
Tipareste acest articol
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page