Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012

ANTIHRISTII INVIERII LUI HRISTOS SI PRABUSIREA LOR

de Preot Paroh Aurel Sas, Las Vegas

 „... Si, dupa cum ati auzit ca are sa vina antihrist, sa stiti ca acum s-au ridicat multi antihristi: prin aceasta cunoastem ca este ceasul de pe urma.” (1 Ioan 2,18).

„Iisus i-a zis: „Eu Sunt invierea si viata. Cine crede in Mine, chiar daca va muri, va trai.” (Ioan 11,25).

 

(Continuare din numarul pecedent)

- Din Imperiul Roman, unul din antihristii istoriei ce a urmat, fiind cel mai crud, a fost Cezarul Nero, care sa prinda crestinii si sa-i omoare, sa nu mai marturiseasca despre Hristos Cel Inviat, in care ei credeau, a dat foc Romei, precum stim. Nero a ajuns imparatul Romei, dupa Claudiu, in anul 54 pana in 68, dupa Hristos, si a murit in cele mai urate chinuri. Marele istoric Tacit, mort in preajma anului 120 d.H., in „Analele" sale istorice scrie: „Pentru a risipi orice zvon, Nero cauta vinovati inchipuiti, pedepsindu-i cu pedepsele cele mai crude pe niste oameni urati din pricina nelegiuirilor lor, numiti de popor crestini. Hristos, de la care isi primisera numele, fusese condamnat la moarte in timpul Cezarului Tiberiu, de procuratorul Pontiu Pilat".

La randul sau Suetoniu, in cartea lui despre imparatul Claudiu, spune despre el, ca spre sfarsitul domniei „a alungat din Roma iudeii care se agitau din cauza unui oarecare Chrestus"... Si sa nu uitam ca Suetoniu a fost secretar si al Cezarului Traian si a lui Adrian, ceea ce inseamna ca a putut fi bine informat. Alte cateva mentionari din vremea aceea, zic: Scrisoarea sirianului Mara catre fiul sau Serapion, care a fost scrisa inca inainte de anul 100 d. H., socoteste distrugerea Staului Iudaic de catre romani drept o pedeapsa a lui Dumnezeu, pentru ca iudeii au cutezat sa-L ucida pe Iisus.

- Acum sa trecem la cel putin un antihrist din Imperiul Bizantin. De exemplu: imparatul Iulian Apostatul a luptat impotriva lui Iisus toata viata ca sa nu ramana nici o urma despre Iisus in istorie. Marele istoric, Eusebiu de Cezarea, relateaza despre femeia cu scurgere de sange de 12 ani si vindecata de Iisus urmatoarele: „La poarta casei ei, pe un piedestal inalt sta chipul de bronz al femeii, care cu genunchii plecati, a intins mainile sale ca si cum ar ruga pe cineva dinaintea sa. In fata sa sta un chip al unui barbat in pozitie dreapta, intr-o mantie lunga care isi intinde mana catre femeie. Aceasta statuie, asa cum se spune, este inchipuirea lui Iisus Hristos care a vindecat-o.

Dar cum statuia aceasta a fost sfaramata din porunca imparatului Iulian Apostatul - despre care se stie ca a luptat toata viata impotriva lui Iisus, si a murit strigand: „m-ai invins Galileiene"- nicaieri nu s-a mai putut reface insemnare despre chipul lui Iisus de pe statuia respectiva, pe care o ridicase pioasa credincioasa Veronica, care avea chipul Domnului Iisus pe naframa care I-o dadu-se sa-si stearga fata de sudori in drum spre Golgota rastignirii. Da, imparatul Iulian Apostatul, relateaza istoria, a afirmat ca „m-ai invins Galileiene" cand se gasea pe campul de lupta si a venit o sageata direct in pieptul lui. La numit pe Domnul „Galileian" pentru ca asa mai era chemat Iisus, deoarece locuise in orasul Nazaretul din provincia Galileii (cf. Matei 2:21-23), cu multe neamuri, pentru care si Galileia se chema „Galileia neamurilor". Orasul Capernaum din Galileia era orasul unde Domnul Iisus savarsise cele mai multe minuni (cf. Luca 4:23).

Imparatul Iulian Apostatul, al Bizantului, a ajuns la tron in 361, dupa moartea lui Constantin II, si a domnit o perioada scurta pana in 363, cand a murit dupa ranirea amintita, in luptele de la Maranga, de pe fluviul Tigru. Scurta lui domnie a fost sub semnul reactiei anticrestine si a incercarilor de readucere a cultelor pagane. Edictele anticrestine care le-a adoptat i-au adus numele de „Apostatul". Precum s-a vazut, acest antihrist a murit urat, prin sageata venita in piept, dar cu afirmatia biruintei lui Hristos Iisus, in Religia Crestina, cand a zis: „m-ai invins Galileiene", din care ar trebui sa invete toti antihristii vremurilor istorice.

Cu toata furia antihristilor amintiti, nu s-a putut opri continuitatea crestinismului, pentru ca sangele crestinilor martiri varsat, in toate persecutiile istorice, s-a dovedit a fi semanta de viitor a Bisericii crestine, dupa fagaduinta lui Iisus, care zice: „Biserica Mea nici portile iadului nu o vor birui" (cf. Matei 16:18), adeverindu-se si o alta afirmatie a Domnului Iisus, care zice: „Eu cu voi sunt in toate zilele, pana la sfarsitul veacului. Amin" (Matei 28,20).

Iar antihristii au sfarsit tragic si usturator, platind toti cu viata lor si a urmasilor, pana la unul! De ce? Pentru ca Dumnezeu nu continua in istorie o omenire rea, necredincioasa si decazuta moral, ci continua o omenire buna, credincioasa si cu un standar de moralitate ridicat, pentru o omenire cu o societate sanatoasa si demna de valorile Creatorului ei Dumnezeu.

Antihristii apropiati ai vremurilor istorice

Cred potrivit, sa trec la prezentarea catorva din antihristii mai apropiati a istoriei vremurilor noastre spre o mai buna intelegere. Cine nu cunoaste in generatia aceasta pe marii promotori ai ideologiei ateist-comuniste: Karl Marx, Frederich Engels si Lenin, care au cautat sa faca din popoarele neamurilor turme supuse si fara idealurile Cedintei in Dumnezeu. Marx a criticat religia in lucrarile lui Feuerbach. Marxismul reprezinta anasamblul conceptiilor politice, filozofice si sociale ale lui Marx si Engels. Marxismul bazandu-se pe materialism si socialism, opunandu-se, idialismului si omorand orice perspectuva idealista de viata omului. Ideologia marxist-leninista s-a dovedit ea insasi o utopie falimentara, care a avut urmari catastrofale pentru economia statelor comuniste si in constiinta oamenilor, despartindu-i de Credinta in Dumnezeu si de orice ideal pur de viata. Marx s-a nascut la 5.05.1818 la Trier in Germania si a murit la 14.03.1883, la Londra, in mod subit, si poate flamand, in fotoliul sau. Dintre copiii lui Marx cativa au murit de mici la Londra, pe cand familia sa se zbatea in mizerie si foame.

Engels s-a nascut la Barmen, Prusia la 28.11.1821 si a murit la 5.08.1895, la Londra. Engels a fost bun prieten cu Marx si asa au lucrat impreuna la elaborarea comunismului-ateist, influentand mai departe pe Lenin, Trotsky, Mao, Guevara... A elaborat cele mai multe filosofii atee. Autoritatile Prusiei au facut presiuni asupra guvernului britanic pentru a fi expulzati din Anglia cei doi, Marx si Engels, pentru raul care il aduceau scrierile lor, dar primul ministru de atunci, John Russell, nu a fost de acord. Engels l-a ajutat cu bani pe Marx ca sa poata trai in mizeria care se zbatea.

Lenin a fost nascut la 22.04.1970, la Simbirsk, in Rusia si a decedat la 21.01.1924, prin atacuri cerebrale, avand o moarte prematura si in chinuri. Lenin si bolsevismul sau, promotorul comunismului ateist in Rusia si continuatorul celorlalti ateisti, Marx si Engels. Asa au murit pe rand, Marx, Engels si Lenin, ca antihristi, aruncandu-se la lada de gunoi a istoriei toate filosofiile lor ateiste cu ideologia comunista falimentara din fata si popoarele s-au eliberat.

I.V. Stalin s-a nascut la 21.07.1879, in orasul Gori, in Georgia, intr-o familie de iobagi si a murit la 5.03.1953, de hemoragie cerebrala in urma betiilor nesfarsite. A fost un mare revolutionar bolsevic si conducatorul politic sovietic ca si Lenin. Din viata lui se cunoaste ca era un betiv si isi batea nevasta si copilul fara nici un motiv. A eliminat opozitia prin exiluri Siberiene si executii de oameni la nesfarsit. Stalin, Churchill al Angliei si Roosevelt al Americii, la Conferinta de la Yalta din 1945, dupa al 2-lea Razboi Mondial, au sortit Estul Europei lui Stalin, cu supunerea Romaniei mai mult de 90 la suta. Stalin a demolat Bisericile Ruse si zeci de mii de preoti, calugari si calugarite au fost intemnitati si au murit. Stalin a fost un antihrist cu cele mai multe crime la activul sau.

Cine nu a auzit, apoi, de Hitler, ca cel mai mare si crud antihrist, si de crimele sale impotriva umanitatii, si inspecial de crimele impotriva poporului evreu, de Holocaust!? Adolf Hitler s-a nascut la 20.04.1889, la Braunau am Inn, Austria si a decedat la 30.04.1945, la Berlin, sinucigandu-se. Hitler este cunoscut ca cel mai odios dictator din istoria omenirii, liderul miscarii naziste. El a declansat cel de al 2-lea Razboi Mondial si a aplicat un plan de exterminare in masa a evreilor si a adversarilor politici. Ca si cancelar al Germaniei a tinut cele mai odioase discursuri sovine, antisemite, rasiste, oculiste, fiind cel mai mare criminal antihrist.

Va urma

Bookmark and Share
Tipareste acest articol
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page