Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012

Dezvaluiri: planul agentului Mircea Lubanovici de a-si impune "colegul” din Canada Eugen Roventa sa candideze la Senat din partea ARD


Candidatii diasporei din partea ARD se pare ca fac mai multe valuri decat oricare altii. Dupa scandalurile candidatilor de pe Europa William Branza si Viorel Badea, nici cei din Statele Unite si Canada nu le raman in spate.
Mircea Lubanovici, actual deputat PDL de pe diaspora, acuzat ca fiind agent DIE de catre un pastor penticostal, a pus la punct un plan minutios de a-si impune la Senat un coleg de breasla din Canada in detrimentul romanilor din Statele Unite si Canada.
Iata faptele:
Pe data de 24 octombrie Evenimentul Zilei publica articolul “Brinza, Tomac, Badea – candidatii ARD pentru Diaspora” in care se mentioneaza ca “pentru Colegiul 2 (diaspora), dupa o respingere a candidaturii lui Constantin Maescu, de catre Comisia de Etica a partidului, acesta a fost inlocuit de Eugen Roventa, profesor universitar din Canada“.
Tot pe data de 24 octombrie, Comisia de etica a dat un comunicat public in care ofera lista candidatilor respinsi. Din respectiva lista, insa, lipseste numele “Constantin Maescu“.
In urma acestei inadverdente descoperite, pe 25 octombrie am trimis o scrisoare conducerii ARD, comisiei de etica si parlamentarilor ARD de pe diaspora pentru a cere lamuriri cine e Constantin Maescu, daca a fost respins cum s-a spus in Evenimentul Zilei, iar daca a fost respins de ce numele sau nu apare in lista finala.
Pe data de 26 octombrie am primit urmatorul mesaj din partea Comisiei de etica: "Nu am avut niciun dosar de candidatura pe numele de Constantin Maescu. Probabil e vorba de Eugen Moiescu a carui candidatura a fost aprobata in unanimitate.” Un print screen al mesajului integral se poate vedea mai jos.
Asadar, un candidat trecut in unanimitate de comisia de etica a ARD nu este pus pe lista diasporei, insa doi candidati cazuti de comisia de etica (William Branza si Viorel Badea) sunt pusi pe lista diasporei. Asta arata integritatea liderilor ARD in a lua decizii in interesul comunitatilor.
Istoria insa nu se opreste aici.
Am mers pe firul informatiei si am aflat ca sursa din spatele articolului din Evenimentul Zilei este Mircea Lubanovici, deputat PDL pe America. Conform unor surse din PDL, Mircea Lubanovici a furnizat Evenimentului Zilei informatia ca Eugen Moiescu, om de afaceri din Chicago, ar fi fost cazut de Comisia de etica pentru a-i pacali astfel pe romanii din Statele Unite care-l doreau pe acesta pe pozitia de senator.
Autorul articolului din Evenimentul Zilei nu ar fi facut clarificarea ca “dupa o respingere a candidaturii lui Constantin Maescu, de catre Comisia de Etica a partidului, acesta a fost inlocuit de Eugen Roventa” daca nu i s-ar fi spus acest lucru de catre cineva cu un anume scop. Autorul articolului nu avea de unde sa stie ce s-a intamplat. Din documentul depus la BEC si din informatiile publice nu exista nici o dovada de ce a fost nominalizat Eugen Roventa. Mircea Lubanovici intentionat a “gresit” numele lui Eugen Moiescu si l-a dat la presa cu “Constantin Maescu” putandu-se astfel scuza ulterior dand vina pe altii.
Referitor la documentul depus la BEC, aceleasi surse din PDL mi-au spus ca ceilalti candidati ARD pe diaspora sunt furiosi pe Mircea Lubanovici pe motiv ca acesta a facut public acel document care contine toate datele personale ale candidatilor: CNP, adresa domiciulului etc. Ca dovada, la presiunea celorlalti candidati ARD, documentul respectiv a fost retras din articolul din Evenimentul Zilei “Brinza, Tomac, Badea – candidatii ARD pentru Diaspora“. Am salvat insa o copie a acelui document care poate fi accesat la articolul din data de 24 oct Senatorul Viorel Badea (PDL) si Deputatul William Branza (PDL), desi au fost PICATI de comisia de etica, au fost pusi de Alianta Romania Dreapta candidati pe diaspora.
Deci Mircea Lubanovici a jucat la doua capete: si impotriva romanilor din Statele Unite, proprii sai votanti pe care ar trebui sa-i reprezinte, si impotriva colegilor sai din partid. Totul facut cu scopul de a-l pune pe Eugen Roventa din Canada pe lista ARD la Senat. Surse din conducerea PDL mi-au confirmat ca Mircea Lubanovici a fost cel care l-a prezentat pe Eugen Roventa conducerii partidului.
Intrebarea evidenta, acum, se pune: de ce aceasta dorinta a lui Mircea Lubanovici de a-l promova pe Eugen Roventa cu orice chip?
Mentionam intr-o postare anterioara ca romani din Toronto mi-au scris ca Eugen Roventa este suspectat ca fiind informator al Securitatii, plecat in Canada in anii 80. Voi avea o postare separata despre el in curand. Verific inca unele date.
Dar si despre Mircea Lubanovici se spune in comunitatea romano-americana ca este fost informator. Unul dintre cei care, chiar public, il face pe Mircea Lubanovici agent DIE este pastorulireverendul penticostal Ioan S. Pop din Cluj. Mircea Lubanovici este tot de confesiune penticostala, iar acestia se cunosc foarte bine intre ei prin biserici.
E important de spus cine face aceasta afirmatie: Ioan S. Pop a lucrat cu FBI pentru deconspirarea unei filiere ce facea trafic uman din Romania in Statele Unite sub umbrela persecutiei religioase.
Un pastor penticostal i-a pus la treaba pe agentii americani sub acoperire (Ziua de Cluj)
In urma acelei anchete, Iosif Caza, roman-american din zona Sacramento si apropiat de Mircea Lubanovici, a fost arestat de autoritati si condamnat  in 2010 la 7,5 ani de puscarie.
Interpreter Caza Sentenced to 7 1/2 Years Prison For Role In Immigration Fraud Scheme
De asemenea, Andrei Badin a scris un articol pe aceasta tema pentru NY Magazin intitulat “FBI-ul ia urma clientilor PDL” in care vorbeste despre “legaturile dubioase ale lui Mircea Lubanovici”.
Mai multe date si despre Mircea Lubanovici in zilele urmatoare.
Cei care-l cunosc pe Mircea Lubanovici spun ca acesta are o personalitate stearsa si e lipsit de initiativa, ca atare e imposibil ca el singur sa fi orchestrat aceasta operatiune de dezinformare: mintirea pana in ultima clipa a comunitatii romanesti din Statele Unite care incerca sa-l sustina pe Moiescu la Senat, mintirea liderilor PDL ca Roventa ar avea sprijinul comunitatii romanesti din Statele Unite si furnizarea de informatii false ziarului Evenimentului Zilei ca Moiescu a fost cazut de Comisia de etica si inlocuit, toate gandite si facute cu scopul de a-l avea ca partener la Senat pe Eugen Roventa din Canada.
E vadit ca functiuni specializate in dezinformare au stat in spatele acestui succes a lui Mircea Lubanovici care a reusit sa minta pe toata lumea, lideri PDL si jurnalisti, dar mai ales pe romanii din America, Canada si Australia de la care va cere votul in cateva saptamani.
Daca conducerea ARD crede ca reteta succesului pentru castigarea principalelor colegii de pe diaspora este sa propuna doi corupti (William Branza si Viorel Badea) si doi agenti trimisi de regimul comunist (Mircea Lubanovici si Eugen Roventa) sa infiltreze comunitatile romanesti din Statele Unite si Canada, aceasta dovedeste (des)consideratia  pe care acestia o au fata de diaspora. Sper ca romanii din acele zone sa nu se lase pacaliti.
Teofil Abrudan
Sursa:Teofil Abrudan.wordpress.com

Bookmark and Share
Tipareste acest articol
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page