Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012

A calcat ACVILA pe bataturi SRI-ul ?

 

Un document senztional scos din maruntaiele putrede ale Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate si Terorism, dovedeste ca la nivelul Ministerului Public se poarta un razboi de gherila cel putin din 2008. Protagonisti : procurorii, conducerea Parchetului General, Serviciul Roman de Informatii si Ministerul de Interne. Victima – unitatea speciala ACVILA.

Disperati de presiunile si imixtiunea Palatului Cotroceni (prin intermediul SRI, in special al generalului Florian Coldea) in activitatea de zi cu zi, un grup de procurori au intocmit referatul din data de 03.07.2008, prin care cer pur si simplu protectie contrainformativa. Si nu oriunde, ci tocmai de la Ministerul de Interne.

"Avand in vedere protocolul incheiat intre Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie si Ministerul Internelor si Reformei Administrative, solicitam unitatii specializate ACVILA desfasurarea unor activitati de protectie informativa care sa includa monitorizarea terminalelor telefonice pe care le utilizam precum si identificarea unor eventuali vectori de amenintare si presiune", se arata in document.

Numele procurorilor de pe acest referat, in afara de Angela Ciurea, procuror sef ajunct DIICOT la acea data au fost obliterate. Dar nu este greu sa ne gandim ca alaturi de ea au semnat inca cel putin 2 sefi : Ciprian Nastasiu si Doru Ioan Cristescu. Nu intamplator, cei trei aveau in instrumentare la acea data aproape toate dosarele Strict Secret de Importanta Deosebita. Vorbim despre cazurile de spionaj Stamen Stancev-Codrut Seres, ALRO Slatina, Nuclearelectrica, Privatizarile Strategice, Afacerea Skoda, Rompetrol, Armamentul, Fuga lui Omar Hayssam etc.

Surse din Ministerul Public spun ca in urma refuzului procurorilor DIICOT de a raspunde la ordinele generalului SRI Florian Coldea in dosarele sensibile, acestia s-au ales cu abtibilde pe usile birourilor – Zona de Securitate Clasa I. Apoi, pe rand, au fost scosi din cazurile cu pricina si din DIICOT. Iata ce a declarat recent Angela Ciurea :

"Ulterior desemnarii, la scurt timp, in urma evolutiei anchetelor, mi s-a cerut insistent de catre sefii mei ierarhici de la acea data sa ma retrag din aceste dosare, ori sa efectuez sau nu acte de urmarire penala asupra unor persoane din mediul politic sau economic, impotriva convingerii mele, si nu am dat curs acestor presiuni, lucru care a dus la represalii impotriva mea".

Ar fi interesant sa aflam peste cine a dat ACVILA in cursul filajului, pentru ca am o banuiala. Serviciile secrete au ajuns sa se calce pe picioare.

Poate tocmai de aceea, la inceputul lunii mai, in urma unui scandal mediatic de toata jena, unitatea speciala ACVILA a fost desfiintata.

Bookmark and Share
Tipareste acest articol
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page