Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012

Din lumea... lui Stanley Kramer (1054)

“Sine ira et studio - Fara ura si partinire”, Tacitus

* Am incheiat eseul precedent cu urmatoarea mentiune: "Prefigurez la orizont o societate Dystopiana-Dystopian Society, care este definita ca un sistem caracterizat prin saracie, repulsie sordida si opresiva si in care justitia, libertatea si fericirea sunt reprimate. Poate nici nu meritam altceva, atat timp cat suntem adeptii Ineptocratiei si alegem conducatorii dupa gradul lor de incompetenta si ineficacitate".
 Am parcurs toate Dex-urile romanesti, incepand cu editia 1896 a Dictionarului Universal de Lazar Saineanu si terminand cu Dictionarul explicativ al limbii romane, editat de Academia Romana, Institutul de lingvistica "Iorgu Iordan", editia 1996. Din nefericire, desi cuvantul provine din limba Greaca, nu l-am gasit in Dex-urile de limba romana.
 Dictionarele de limba engleza definesc Dystopia ca un loc sau un stat imaginar, in care conditiile de viata sunt extrem de grele generate de depravare, coruptie, tiranie si teroare. Literatura universala, pentru cei care nu considera lectura o insuportabila povara, este plina de nuvele de acest gen. (Brave Men World, 1984, Fahrenheit 451, Lord of the Flies etc.) Personal recomand nuvela lui Samuel Butler, Erewon, publicata in anul 1872, care reda cel mai clar descompunerea societatii in care traim; in viziunea locuitorilor acestei localitati, faptul ca oamenii bolnavi sunt tratati drept criminali, iar criminalii sunt internati in spitale spre vindecare, este considerat un lucru normal si corect !?! Dupa gradul avansat de descompunere educationala, intelectuala, morala, spirituala, dupa manierele comportamentale ale celor cu care suntem nevoiti a ne confrunta zilnic, neregasite nici la omul din Neanderthal, dupa nivelul lamentabil al alesilor natiunii, inclin sa cred ca deja locuim intr-o Societatea Dystopiana.
Sunt convins ca o parte din cei care lectureaza eseurile acestei rubrici, isi reamintesc filmul All The President's Men, realizat dupa cartea cu acelasi nume a ziaristilor Bob Woodward and Carl Berstein, care au investigat scandalul generat de afacerea Watergate si, care a dus la demisia presedintelui Richard Nixon. Filmul care a vazut lumina ecranului in anul 1976 cu o distributie care a inclus toata "elita de extrma stanga a vestitului Apus" a primit premiul Academiei de Film Americane si s-a bazat pe anumite date confidentiale, provenite din interiorul celei mai sofisticate organizatii de Intelligence americane!!! Ce se va intampla daca aceeasi organizatie ar pune la dispozitie presei toate datele "necunoscute" despre actualul ocupant al imobilului de pe 1600 Pennsylvania Avenue din Washington D.C.? Nu cred ca Titanica faptura ar recurge la gestul presedintelui Richard Nixon.
Cati dintre dumneavoastra sunteti familiari cu faptul ca mentorul actualului presedinte a fost Frank Marshall Davis, membru activ al Partidului Comunist American- carnet de membru numarul  47544- propagandist si activist al partidului comunist in Chicago si Hawaii, dupa unele pareri, tatal biologic al actualului presedinte si un admirator declarat al lui Vladimir Ilici Lenin si Mao Tze Dun? Joel Gilbert, scriitor si director de film il considera pe Frank Marshall Davis, parintele ideologic si biologic al curentului ocupant al Biroului Oval.
 Foarte probabil, in multitudinea problemelor cu care va confruntati, numele lui Paul Kengor nu va spune nimic. Pentru cei interesati, Paul Kengor este profesor doctor in stiinte politice la Grove City College, Director executiv  al The Center for Vision & Values si autorul cartii de succes The Communist: Frank Marshall Davis, The Untold Story of Barack Obama's Mentor. Cei care au curiozitatea de a lectura aceasta carte, pot realiza ce profil ideologic si moral a avut mentorul Mesianicei fapturi.
Surprinzator pentru multi, excluzand semnatarul acestor randuri, eminentele cenusii care stau in spatele campaniei electorale privind alegerile prezidentiale din 6 Noiembrie 2012 au legaturi puternice cu aceiasi comunisti care au fost aliatii si colaboratorii lui Frank Marshall Davis !?! Ma refer la consilierii prezidentiali David Axelroad si Valerie Jarrett. Se pare ca Ms Valerie Jarrett este total nefamiliara cu principiile care au stat la baza intemeierii acestei Republici, lucru care l-a determinat pe USMC- United States Marine Corps- Robert P Dean, fondator al The American Patriot Alliance, sa-i adreseze o scrisoare in care a amintit ca USA are o constitutie, care in primele 10 Amendamente, cunoscute sub numele de Bill Of Rights, stabilesc anumite drepturi inalienabile ale cetatenilor americani. Deloc intamplator, scrisoarea are urmatoarea forma de adresare: To Communist Valerie Jarrett !!! Faptul ca tovarasa Valerie Jarrett s-a nascut in Iran, n-o scuza pentru lipsurile flagrante in cunoasterea Constitutiei USA.
Sa nu cunoasca nimeni dintre cei care au decis introducerea sistemului comunist in America faptul ca acest sistem este bazat in exclusivitate pe crearea unui climat de ura, de inegalitate sociala mai mare decat cea existenta, pe dezinformarea populatiei, promovarea incompetentei, marginalizarea totala a valorilor, lichidarea fizica a tuturor oponentilor, s.a.m.d. Lenin insusi a declarat la Sedinta care a avut loc  in 1923 cu Comisarii din Invatamant- Commisars of Education- "noi trebuie sa uram; ura este baza-fundamentul comunismului. (Hatred is the basis of communism and we must hate)". Comunismul s-a experimentat si si-a dovedit nefunctionalitatea. O societate bazata pe ura si pe stigmatizarea oamenilor pentru simplul delict de opinie nu a fost, nu este si nu va fi functionala.
Un alt fost prieten apropiat al presedintelui este numitul William Ayers, profesor la Universitatile din Illinois si Florida, creatorul organizatiei teroriste de extrema stanga Weather Underground, autoarea unor atacuri teroriste asupra cladirilor guvernamentale americane, soldate cu decesul unor functionari guvernamentali. In loc sa fie "pensionarul" Inchisorii Federale de la St Quentin, in asteptarea injectiei letale, Bill continua sa predea in Universitatile americane !?! William Ayers nu s-a sfiit sa declare ca este creatorul unei organizatii de guerila de tip comunist al carei principal scop este de a cuceri prin forta puterea si de a instaura un regim comunist in USA.
Exemplele ar putea continua, dar vreau sa inchei cu Rev. Jeremiah Wright, mentorul spiritual al Mesianicei fapturi, timp de peste 20 de ani. In fata unei asistente in delir care a aplaudat frenetic elucubratiile debitate de acest pretins slujitor al unei congregatii crestine, Jeremiah Wright a afirmat ca America este ucigasul numarul 1 al lumii - number 1 killer in the world, ca este creatorul virusului AIDS, menit sa afecteze populatia afro-americana si a mintit asupra atacurilor de la Pearl Harbor si asupra situatiei din Afganistan, Irak si Israel.
Poate o persoana cu o asemenea asociere sa reocupe presedintia Americii? Desi o scrisoare recenta primita din Texas este foarte optimista, raman strict la cele regasite in Psalmul 109, versetul 8 si in Faptele Apostolilor, Cap1, vers. 20: "Putine sa-i fie zilele la numar si slujba sa i-o ia altul."
A. C. Ton

Bookmark and Share
Tipareste acest articol
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page