Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012

Romanii din Statele Unite contesta nominalizarea candidatului ARD Eugen Roventa la Senat pe diaspora

Pe data de 28 octombrie Consiliul Roman American a adresat urmatoarea scrisoare presedintilor de partide componente ale Aliantei Romania Dreapta (ARD) prin care protesteaza public fata de modul "netransparent" in care domnul Eugen Roventa a fost nominalizat pentru Senat colegiul 2 diaspora.

In cadrul aceleiasi scrisori, Consiliul Roman American solitica conducerii ARD schimbarea domnului Roventa cu un alt candidat "care sa corespunda intereselor noastre comunitare, candidat care sa fie acceptat de comunitatile noastre".

In cazul in care candidatul nu este schimbat, "ne simtim obligati sa ne disociem clar si categoric de candidatii ARD propusi pe acest colegiu", se mentioneaza la finalul scrisorii.


CONSILIUL ROMAN AMERICAN

28 octombrie 2012
Los Angeles, California

Catre conducerea Aliantei Romania Dreapta,

Ne exprimam prin prezenta, opozitia categorica fata de nominalizarea din partea ARD a domnului Eugen Roventa din Canada ca si candidat la Senatul Romaniei pe colegiul 2 diaspora, care include si Statele Unite.

Nominalizarea domniei sale s-a facut intr-un mod netransparent, specific politicii practicate pe Dambovita, pe care noi, romanii din Statele Unite, refuzam s-o acceptam.

Domnul Eugen Roventa nu s-a implicat cu nimic in comunitatea noastra, este un ilustru necunoscut, iar asupra domniei sale pledeaza banuiala ca ar fi fost numit sub presiunea jocului politic al altor candidati pentru a elimina, prin procesul de redistribuire, sansa de a avea romani-americani in Parlamentul Romaniei.

Romanii din Statele Unite doresc reprezentanti in Parlamentul Romaniei care sa fie membri activi ai comunitatilor lor, oameni reprezentantivi, si nicidecum candidati impusi de Bucuresti in urma unor jocuri politice ori interese financiare.

In situatia nou creata, va solicitam nominalizarea altui candidat pentru acest colegiu la Senat care sa corespunda intereselor noastre comunitare, candidat care sa fie acceptat de comunitatile noastre.

In caz contrar ne simtim obligati sa ne disociem clar si categoric de candidatii ARD propusi pe acest colegiu.

Cu stima,

Neculai Popa, Presedinte
Consiliul Roman American

Bookmark and Share
Tipareste acest articol
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page