Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012

Oi importate din România de catre Tunisia au murit din cauza conditiilor de transport si au fost aruncate în mare


Tunis, 24 oct /Agerpres/ - Mai multe cadavre de oi importate din Romania au fost gasite, luni, pe plaja din Hammamet, oras situat pe coasta Marii Mediterane, relateaza site-urile locale http://www.investir-en-tunisie.net si www.tunisienumerique.com.
Potrivit postului de radio Cap FM din Hammamet, citat de http://www.investir-en-tunisie.net, oile ar fi murit de cinci-sase zile, iar cadavrele lor au fost descoperite de serviciile de curatenie de la hoteluri din regiune, inainte de sosirea autoritatilor.
In apropierea sarbatorii Eid El Adha (sarbatoarea sacrificiului, care dureaza trei zile si este ocazionata de pelerinajul Hajj, la Mecca), guvernul de la Tunis se afla intr-o situatie delicata deoarece este obligat sa dea explicatii si asigurari consumatorilor privind calitatea carnii importate oferite spre consum, comenteaza site-ul citat.
Opt cadavre de oi in descompunere au fost aduse de valuri, luni, 22 octombrie, pe plaja Hammamet, in timp ce alte sapte au fost ingropate dimineata de hotelierii din regiune. Aceste animale detineau, potrivit unor martori oculari, marci de import din Romania, dovada ca ele proveneau dintr-un transport de ovine din aceasta tara, cu ocazia Eid El Idha.
Potrivit agentiei tunisiene de presa TAP, citata de www.tunisienumerique.com, Abdelhak Ben Youssef, director general al serviciilor veterinare din cadrul Ministerului tunisian al Agriculturii, a confirmat moartea unui numar de oi importate din Romania, explicand aceasta prin conditiile de transport de la bordul vasului, si nu din cauza unor boli. 'Capitanul a fost nevoit sa le arunce in mare pentru a asigura sanatatea celorlalte animale'. El a precizat ca 'doar 35 de animale au fost aruncate peste bord dintr-un total de aproximativ 10.000 de oi importate recent din Romania de catre Tunisia'.
El a indicat ca alegerea importarii acestor oi din Romania nu a fost dictata de pret, ci mai degraba de existenta de garantii sanitare in aceasta tara membra a UE.
Organizatia pentru apararea consumatorului din Tunisia (ODC) a precizat intr-un comunicat ca a verificat oile importate si a confirmat ca sunt intr-o stare de sanatate buna, raspund normelor si exigentelor locale de sanatate si securitate si sunt recomandate pentru consum.AGERPRES
Bookmark and Share
Tipareste acest articol
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page