Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012

ISUS CHRISTOS - DOMNUL CARE VINE

("... Eu ma duc sa va pregatesc un loc. Si dupa ce Ma voi duce si va voi pregati un loc, Ma voi intoarce si va voi lua cu Mine, ca acolo unde sint Eu, sa fiti si voi " (Ioan 14: 2f-3) "... Da, Eu vin curind. " (Apoc. 22:20b)

-partea a treia-

Asa a fost si istoria Pruncului Isus, pe care-L intilnim la 12 ani in Templu demonstrind maturitatea intelegerii Scripturii (Luca 2:46-47). Revenind la istoria lui Israel, care acum renascut, urmeaza treptele maturitatii descrise in Biblie, acesta are 13 ani, si sintem in anul 1960-1961. Mossadul israelian, sau serviciile de inteligenta, au reusit sa aresteze pe criminalul nazist Adolf Eichmann, fost general in anturajul lui Hitler. ONU a protestat impotriva evreilor, cerind ca Eichmann sa nu fie judecat, desi sint atitea dovezi zdrobitoare, privind crimele lui savirsite impotriva evreilor. Dar Eichman, a fost judecat si executat, iar cenusa lui imprastiata in intreaga lume. Avocatul lui Eichmann, a argumentat, ca acesta nu poate fi judecat de crima impotriva evreilor, pentru ca la vremea savirsirii acelor crime n-a existat un stat evreu. De asemenea, avocatul lui Eichmann a subliniat ca azi (1961), Israel inca nu este o natiune in sensul real al cuvintului, deci nu poate sa-si asume autoritatea sa judece pe cineva in fata ONU. Ambasadorul israelian la ONU, d-na Golda Meir, a contraargumentat zicind, ca daca ONU inca nu recunoaste Israelul ca pe o tara suverana, in baza carui drept, ia aceasta organizatie hotariri de pedeapsa si sanctiuni impotriva Statului Israel? Or sintem stat independent si atunci luati hotariri si decizii privind Statul Israel, or nu sintem un stat si atunci rezolutiile d-voastra sint ridicole, fiind luate impotriva unui stat care nu exista! Surprinsi de argumentul Goldei Meir, Domnul a miscat inima si mintea ambasadorului sovietic la ONU, ca sa introduca in Consiliul de Securitate o motiune de recunoastere in ONU a Statului Suveran Evreu!

Nu-i Dumnezeu, un Dumnezeu Mare? Glorie, Lui! In urma acestei hotatiri ONU, primul ministru israelian Ben Gurion a declarat: "Aceasta zi, in calendarul anului al 13-lea al renasterii noastre, am celebrat un Bar Mitzvah national".

La douazeci de ani, potrivit Cuvintului Scripturii (Num. 1:1-3), un evreu este incorporat in armata, pentru razboi. Iarasi coincidenta ca in primele trei evenimente? Sintem in anul 1967, al 20-lea an al existentei Statului Evreu. Popoarele arabe au atacat din nou, tinarul stat evreu. In Razboiul de 6 zile, evreii au biruit din nou pe arabi, au extins granitele lui Israel si au intrat in posesia Ierusalimului. Parcurgind aceasta istorie in comentariul iudaic numit Mishnah (in Aboth 5:21), se spune ca un om atinge taria puterii lui la 30 de ani. Mishnah sau traditia orala a legii, compilata in sec. al 2-lea d. Chr., da atentie speciala acestei faze in viata omului. In anul 1978, cind Israel are 30 de ani este in pline tratative cu Presedintele Egiptului, Anwar Sadat, pentru semnarea unui acord de pace intre cele doua state. Israel este in plina putere.

La 40 de ani, in comentariile iudaice se spune ca se atinge maturitatea ratiunii. In anul 1988, la 40 de ani, Israel declara, ca de acum incolo o noua era de gindire a inceput in viata poporului evreu. Este era venirii lui Mesia. Ca sa impiedice aceasta aspiratie, palestinienii au inceput infaimoasa intifada. Dar spiritul mesianic continua. La 50 de ani, evreii sarbatoresc jubileul sau izbavirea de orice datorie. In anul trecut 1998, Israel a avut acest jubileu. Putem spune ca primii 40 de ani, ca cei din pustia Sinai au trecut. In Canaan, a intrat generatia de la douazeci de ani in sus, nascuta in pustie. Este Israel din nou in situatia sa reintre total in odihna promisiunilor lui Dumnezeu? Este aceasta generatie de evrei, generatia care-L va vedea pe Mesia? Desigur ca nu stim cum sa raspundem, dar toate semnele legate de Israel, ne spun ca Domnul Nostru vine.

Factorul LUME

Lumea din jurul nostru si lumea intreaga este o dovada de netagaduit a venirii iminente a lui Christos. Limbajul cel mai des intilnit in presa mondiala, in radio si televiziune comporta termeni "armaghedon", "sfirsitul lumii", "sfirsitul civilizatiei omenirii" etc. Preocuparea omenirii este tot mai mult inclinata spre ocult, spre consultarea mediilor oculte si spre amalgamarea religiilor si credintelor, in asa fel incit omul sa nu mai stie cine este Dumnezeu si ce sa creada. Totul s-a relativizat in gindirea si practicile lumii incit, a vorbi astazi despre absoluturi, esti privit ca fanatic si dusman al societatii. De exemplu, in anul 1997, la o adunare speciala a religiilor din San Francisco, au participat sase mii cinci sute de delegati din toate religiile lumii, cu exceptia chrestinilor evanghelici. S-a evidentiat posibilitatea unitatii credintei tuturor popoarelor. Revista Times, a scris despre aceasta intilnire. La intrebarea "De ce au lipsit Chrestinii Evanghelici?" unul din liderii acestei intilniri a declarat: "Am vorbit in intilnirea noastra despre acesti chrestini rigizi, egoisti, hipocriti si radicali in ce priveste textul Scripturii... Acestia sint oameni necooperativi; si de aceea am decis sa-i ocolim".

Ce ne spune Cuvintul Scripturii despre vremurile din urma? Raspunzind la aceasta intrebare, apostolul Pavel zice, inspirat de Duhul lui Dumnezeu: "Sa stii ca in zilele din urma vor fi vremuri grele, caci oamenii vor fi..." (2 Tim. 3:1-2a).

Fara dragoste fireasca (2 Tim. 3:3a)

Lista characteristicilor omenirii zilelor din urma este impresionanta. Din motive de timp si spatiu, vom privi la trei sau patru din aceste dovezi ale venirii imediate a Domnului Nostru Isus Christos. Absenta dragostei firesti din revelatia apostolului Pavel, inseamna, lipsa de consideratie pentru valoarea vietii semenului, chiar cind acesta este propriul fiu, sot, tata, bunic, prieten sau propria fiica, sotie, mama, prietena, bunica etc.

Un adevarat flagel mondial de acest fel, face obiectul stirilor zilnice. Acestea suna in felul urmator: Autoritatile de resort din Uniunea Europeana au arestat o retea de pedofili sau abuzatori sexuali si pornografiatori de copii. Printre ei sint persoane guvernamentale, oameni de afaceri, lucratori din orfelinate, politisti. Sub acoperiri diplomatice, religioase si de caritate, aceasta retea opereaza in Europa de Rasarit si de Vest la adapostul indiferentei celor in pozitie de autoritate. Daca au fost descoperiti, nu inseamna ca vor fi si acuzati si apoi pedepsiti, caci ar insemna sa se descopere mai multe persoane din pozitii inalte, daca investigatiile ar continua...

Televiziunea Romana si populatia Romaniei a descoperit recent ca un ciine are mai multa consideratie pentru viata omului decit omul in sine. In localitatea.... o femeie care putea sa capete cinstea de neegalat de a fi mama a dat nastere in mijlocul iernii, unei fetite plina de viata si bunavointa lui Dumnezeu peste ea.

Rev. Lazar Gog
Doctorand in Teologie Pastorala
al Universitatii Oral Roberts
Tulsa OK

Bookmark and Share
Tipareste acest articol
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page