Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012

Raportul Doing Business: România îsi mentine locul 72 dupa usurinta de a face afaceri


Bucuresti, 23 oct /Agerpres/ - Romania si-a mentinut locul in ierarhia statelor unde este cel mai usor sa faci afaceri, fiind a 72 -a din 185 de tari analizate in 'Raportul Doing Business 2013', elaborat de Banca Mondiala (BM) si lansat marti la Washington.
Potrivit raportului, care masoara reglementarile adoptate in perioada iunie 2011-mai 2012, Romania a facut mai usoara inceperea unei afaceri prin reducerea timpului cerut pentru obtinerea unui certificat de atestare fiscala de la agentia de administrare fiscala. De asemenea Romania si-a consolidat cadrul legal pentru tranzactii garantate permitand extinderea automata a garantiilor reale catre produse si venituri si inlocuirea garantiei suplimentare.
In Romania sunt necesare doar 10 zile pentru infiintarea unei companii, tara noastra situandu-se pe locul 68 dupa criteriul 'Inceperea unei afaceri'. In schimb, la indicatorul 'Obtinerea permiselor de constructie', Romania se afla pe locul 129, la 'Obtinerea electricitatii', pe locul 168.
Romania, pe locul 72 la capitolul 'Unde este cel mai usor sa faci afaceri', se situeaza dupa tari precum Malayezia, Thailanda, Mauritius, Arabia Saudita, Armenia, Chile, Africa de Sud, Columbia, Oman, dar inaintea unor state precum Italia, Grecia, Republica Moldova, Croatia, Albania, Serbia, China. AGERPRES
ID: 2841101; Data: 2012-10-23 17:50:41; Redactori: suz/suz
Bookmark and Share
Tipareste acest articol
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page