Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012

Peste 30% din metalele comune si a produsele metalurgice exportate de România au mers catre Turcia


Bucuresti, 23 oct /Agerpres/ - Peste 30% din metalele comune si produsele metalurgice exportate de Romania, in perioada ianuarie - august 2012, au mers catre Turcia, valoarea totala a produselor comercializate atingand suma de aproximativ 706 milioane euro, conform unui comunicat al Asociatiei Oamenilor de Afaceri Turci din Romania, remis luni Agerpres.
Conform datelor furnizate de Institutul National de Statistica, dupa primele noua luni ale lui 2012, Romania a inregistrat o valoare totala a exporturilor de produse metalurgice de 2,16 miliarde de euro (9,439 miliarde lei).
Exporturile de metale comune si articole din acestea se situeaza pe locul trei in ponderea totala a exporturilor romanesti, dupa mijloace si materiale de transport si masini si dispozitive mecanice si electrice.
Schimburile comerciale romano-turce au inregistrat o crestere semnificativa in domeniul masinilor, aparatelor si echipamentelor electrice. In acest sector exporturile au atins suma de aproximativ 168 milioane de euro, fata de 2011 cand valoarea produselor comercializate a fost de 130 milioane euro.
De asemenea, Romania a mai exportat catre Turcia vehicule, aeronave si echipamente transport in valoare de 196 milioane de euro, dar si produse ale industriei chimice si conexe de peste 175 milioane de euro.
'Principalul nostru obiectiv este sa dezvoltam relatiile economice dintre Romania si Turcia si sa atragem cat mai multi investitori aici. In acest scop organizam aproape lunar evenimente de promovare si atragere a investitorilor in marile tari europene si publicam anual un ghid bilingv (turca-engleza) care promoveaza climatul socio-economic din Romania in fata investitorilor straini din intreaga lume si ii invitam aici pentru a dezvolta afaceri de succes. Mai mult, pe 30 octombrie 2012 vom organiza la Bucuresti cel mai mare forum economic al oamenilor de afaceri turci din Europa Centrala si de Est si vom reuni peste 300 de companii romanesti, turcesti si europene care sunt interesate sa dezvolte noi afaceri aici', a spus Omer Susli, presedintele asociatiei.
La 31 august 2012 erau inregistrate in Romania 12.820 societati comerciale cu capital turc, valoarea capitalului social subscris fiind echivalentul a 413,8 milioane euro (591,1 milioane dolari), reprezentand 1,28% din totalul capitalului subscris de investitorii straini.
Potrivit estimarilor, investitiile totale ale firmelor turce in Romania, directe si indirecte (realizate prin societatile inregistrate in alte state), depasesc suma de patru miliarde euro (cinci miliarde dolari).AGERPRES
ID: 2840032; Data: 2012-10-23 17:40:57
Bookmark and Share
Tipareste acest articol
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page